Клара та чарівний дракон: що треба знати про нову українську анімацію

image
24 Жовтня 2019, 13:41
Поділитися:

Сьогодні на широкі екрани вийшла українська анімаційна стрічка «Клара та чарівний дракон»

ПРО ЩО

Коли в тобі прихована незвідана сила – ти готовий на все. Дівчина Клара живе у маленькому будиночку разом із трьома дивакуватими мавпочками і навіть не підозрює, що життя готує їй виклик. Раз на тисячу років у казковому лісі з’являється чарівний Дракон, який має надзвичайні здібності. За його чарами розпочали полювання Сили Зла, але Клара, разом із двома друзями, життєрадісним Єнотом і буркотливим Гномом, вирішують врятувати маленького Дракона і повернути його додому. Під час мандрівки друзі дізнаються, що Сили Зла насправді полюють не тільки на Дракона, а також на Клару! Чим закінчаться пригоди і ким насправді є лісова дівчина Клара?

10 ФАКТІВ

1. Ідея мультфільму народилася ще років 20 тому.

2. Історія про Клару складається із 7 частин. Якщо глядачу сподобається Клара, буде ще пріквел та кілька сіквелів.
3. Мультфільм зроблено повністю українською командою. 
4. Графіку до мультфільму створювали 120 людей, а загалом над мультфільмом працювало близько 300 спеціалістів, враховуючи виробників музики студію Baker Street Sound Production, акторів озвучки та дубляжу та відділ дистрибуції.

5. Якби одна людина робила мультфільм 24 години на добу, то вона б мала його почати ще у дитинстві і, можливо, до кінця життя закінчила б. Деякі творці мультфільму працювали по 24 години на добу. В майбутньому до такої роботи можна буде підключити штучний інтелект, який полегшить створення анімації.
6. На голос кожної комашки у мультфільмі проводили кастинг. А ще дуже веселив кастинг серед коників, бджілок та жабок. Ролі озвучували: Вероніка Лук’яненко, Олександр Погребняк, Сергій Солопай, Дмитро Завадський, Матвій Ніколаєв, Кирило Нікітенко, Дмитро Вікулов, Дмитро Гаврилов, Юрій Сосков, Катерина Башкіна-Зленко, Олег Лепенець, В’ячеслав Дудко, Дем’ян Шиян.

7. Загалом було понад 30 ескізів дракончика. Але коли художник намалював його з іклами, зрозуміли, що саме вони і створили завершений образ нашого персонажа. Саме цього дракончика ви і побачите на екрані.
8. Кларі постійно хотіли заплести косички. Найсмішнішим фактом створення мультфільму була зачіска Клари. Творці знайшли образ, а потім зрозуміли, що не так то легко запрограмувати волосся. Було дуже багато ідей щодо вирішення цієї задачі. Косички, обручі та різноманітні зачіски дуже сильно змінювали головну героїню. 

9. Найбільша кількість часу – це 3,5 роки, було витрачено на динамічні фони, хутро, воду, вогонь, одяг та міміку персонажів. 

10. У мультфільмі повністю українська музика. Гурт PUR:PUR написав та виконав дві композиції українською та англійською мовами, які увійшли до саундтреків мультфільму. А ще один із треків зіграв оркестр Dovzhenko Sound Studio.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ