КІП «ТепЛиця» змінить назву та розширить напрямки роботи. Директора обиратимуть на конкурсній основі | Трибуна

КІП «ТепЛиця» змінить назву та розширить напрямки роботи. Директора обиратимуть на конкурсній основі | Трибуна
18 Вересня 2024, 20:19
Поділитися:

Відповідний проєкт рішення по зміні назви закладу й ухваленню нового статуту розглянуть депутати на черговій сесії 26 вересня. Пропонують із закладу клубного типу створити комунальний заклад. При цьому «Культурно-інноваційна платформа «ТепЛиця» дещо змінить напрямок діяльності, залишившись при цьому закладом культури.

«Ми маємо законодавчо ухвалені рекомендації про молодіжну стратегію і молодіжну політику, розроблену до 2032 року, і маємо рекомендації  міністерства створити у Броварській МТГ молодіжний осередок: або молодіжний простір, або молодіжний центр», – повідомила начальниця управління сім’ї, культури та молоді Аліна Ярмоленко на засіданні «гуманітарної» комісії.

Згідно закону про молодіжну політику, такий осередок має бути створений на базі закладу культури. Найкраще для такого простору підходить саме заклад КІП «ТепЛиця», сам заклад уже добре облаштований для втілення будь-яких інноваційних ідей.

Наразі на Незалежності, 4 тимчасово розташовується військовий хаб, проте «ТепЛицю» обіцяють згодом повернути. Тож Ярмоленко відмітила також зручне місце розташування, доступність та інклюзивність закладу – всі вимоги до молодіжного, креативного, сучасного закладу у «ТепЛиці» витримані, чим не можуть похвалитись інші заклади культури в громаді.

Відтепер планується створення нових напрямків роботи з додаванням штатних одиниць. Буде створено 2 відділи: молодіжної роботи і утвердження української та національної ідентичності та відділ культурно-масової й інформаційної роботи.

Також Ярмоленко повідомила, що напрямки роботи у сфері культури і молодіжної політики розподілять орієнтовно 50/50. Усі 22 працівники, які зараз працюють у закладі, продовжать роботу, їм також намагатимуться зберегти рівень заробітної плати. Але  «Культурно-просвітницький центр «СвітЛиця» вийде зі складу КІП і надалі функціонуватиме як структурний підрозділ управління культури, сім’ї та молоді.

Щодо інновацій в роботі закладу, очільниця управління культури назвала креативні стартапи: дизайн, програмування, використання технологій віртуальної реальності, новітніх інсталяцій тощо.

На засідання комісії завітали представниці профспілки культурних закладів і висловили занепокоєння кваліфікацією працівників, які зараз працюють у закладі, відтак уточнили, які вимоги висуваються до очільника створюваного комунального закладу і якими законодавчими нормами керувались автори проєкту.

До посади директора закладу такі вимоги: вища освіта та стаж від 3 до 5-ти років. Перевагу нададуть тій особі, яка має документи, що підтверджують освіту в напрямку культури. Якщо, до прикладу, освіта юридична, але особа має досвід роботи в закладі культури або молодіжній політиці, її кандидатуру також визнають достойною. Також Ярмоленко анонсувала, що особа на посаду директора буде обиратись на конкурсній основі.

Читайте також:

У КІП «ТепЛиця» охочих навчали основам тактичної медицини: про що важливо пам’ятати

Крафтові сири та хлібчики, послуги зі знижкою, іграшки ручної роботи: у ТепЛиці відбувся «Благодійний ярмарок жіночих бізнесів»

У Броварах, нарешті, хочуть зберігати та охороняти об’єкти культурної спадщини

Борщ, петриківський розпис і козацькі пісні: у Броварах відбувся обласний семінар із нематеріальної культурної спадщини

Джерело: Трибуна – Бровари