Кіоск «Преса» демонтував відділ благоустрою

Кіоск «Преса» демонтував відділ благоустрою
25 Жовтня 2022, 12:11
Поділитися:

Куди поділася наша преса? Таке питання вже кілька днів поспіль задають клієнти кіоску «Преса», який багато років працював поряд із торговим центром «БРСТ», де розташований супермаркет «Сільпо». Спочатку кіоск знаходився з боку Європейської площі, а коли проводили реконструкцію площі, МАФ перемістився впритул до будівлі торгового центру. Свіжа преса (в тому числі місцеві видання), книги, дитячі розмальовки, шкільні канцтовари, календарі… Люди звикли, що все це можна придбати дорогою на роботу чи з роботи. І раптом кіоск прибрали… Місце, яке звільнилося, автомобілі відразу почали використовувати як стоянку.
Постійні покупці не приховували здивування зникненням кіоску. Не всі знали, що підприємець Алла Асадченкова, яка вела торгівельну діяльність у кіоску, має ще одну торгову точку — на ринку «Центральний». Саме там «Вісті» і змогли з нею поспілкуватися, щоб дізнатися, що сталося.

«Ми орендували цей кіоск у власника, — розповідає Алла Анатоліївна. — На старому місці у власника були всі документи на землю під МАФом, тому я не знала, що після перенесення кіоску земельне питання залишилося невирішеним. 

Представник благоустрою, який займався демонтажем, повідомив нам, що власника кіоску за півтора місяці попередили про те, що МАФ потрібно прибрати. Але мене — власницю товару, що знаходився у МАФі та підприємця — просто поставили перед фактом. У п’ятницю, 21 жовтня, у другій половині дня приїхали машина, підйомний кран. Представники благоустрою вимагали, щоб ми залишили весь товар на місці і вийшли з кіоску. Довелося викликати поліцію. Тільки після цього нам дали час, щоб ми винесли товар і змогли його вивезти». 

Тепер пресу можна придбати лише на ринку «Центральний». Увесь час, доки «Вісті» спілкувалися з хазяйкою, до кіоску підходили люди і обурювалися тим, що «Пресу» з центра міста прибрали. «Іду, дивлюся — а замість кіоска джип стоїть, — схвильовано розповідала одна із постійних клієнток. — Не можу зрозуміти, куди поділася моя «Преса»!». І подібні слова за неповних півгодини розмови довелося чути неодноразово. 

Алла Асадченкова зазначила, що вона із задоволенням встановила б кіоск у дозволеному місці, зручному для покупців, вигідному для торгівлі таким товаром. Оформила б усі необхідні документи. Але поки реальної перспективи для цього вона не бачить — Бориспіль не має місця для преси.

Кіоск «Преса» демонтував відділ благоустрою

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама