Кінопокази і виставки: як святкуватимуть День Гідності та Свободи 21 листопада

image
20 Листопада 2019, 16:09
Поділитися:

21 листопада на згадку про початок двох широкомасштабних протестів за права і волю XXI сторіччя, які змінили Україну, відзначають День Гідності та Свободи. Цього дня в Броварах відбудуться декілька культурних подій. Зокрема – два покази фільмів про Революцію Гідності та війну на Донбасі, а також тематичні виставки та екскурсії. Окрім того, охочі зможуть поспілкуватися із творцями стрічки «Невидимий батальйон». Про це розповідають у відділі культури Броварської міської ради.

Як зазначила заступниця керівниці відділу культури Лариса Метьолкіна, перегляди кінострічок організовують для старшокласників. Водночас вхід буде вільний для всіх.

Перший показ – документальний фільм про події Євромайдану «Зима у вогні». Стрічку, дистриб’юторо якої є Netflix, продемонструють у культурно-просвітницькому центрі «СвітЛиця». Адреса: вул. Ярослава Мудрого, 1. Початок – об 11:00.

Читайте також: Культурно-просвітницький центр «СвітЛиця» відкриється в Броварах 20 вересня

Другий фільм – «Невидимий батальйон», також документальна стрічка, – про жінок в умовах бойових дій на Сході України. Кіно покажуть о 15:00 у міському культурному центр «Прометей», що на бульв. Незалежності, 4. На показ прийдуть режисерки та актори фільму, з якими охочі зможуть поспілкуватися.

Обкладинка стрічки “Невидимий батальйон”

Окрім того, 21 листопада об 11:00 у броварській міській бібліотеці покажуть книжково-ілюстративну виставку та проведуть інформаційну бесіду «За свободу України полягли її сини», присвячену пам’ятному дню. Адреса: бульв. Незалежності, 5.

А о 13:00 до Дня Гідності та Свободи в міській бібліотеці для дітей організують інформаційний репортаж. Заклад розташований на вул. Марії Лагунової, 4.

Із самого ранку, з 9:00, на місці поховань героїні Небесної Сотні Антоніни Дворянець і загиблих на Сході України відбудеться покладання квітів, запалення лампадок і поминальний молебень.

У відділі культури також нагадують, що цього місяця в краєзнавчому музеї відбуваються тематичні екскурсії до Дня Гідності та Свободи і до Дня пам’яті жертв голодоморів. 21 листопада їх можна відвідати о 10:00 на вул. Гагаріна, 6.

Саме 21 листопада рівно 5 років тому через відмову від євроінтеграції, про яку оголосив Віктор Янукович, у Києві почався Євромайдан. А 22 листопада 2004 року на знак протесту проти фальсифікації результатів президентських виборів українці вишли на Помаранчеву революцію.

Читайте також:

Як у Броварах святкуватимуть «Калейдоскоп зимових свят-2020»

Джерело: Трибуна Бровари