Кінологи показали наймилішого чотирилапого працівника КПП «Київ»

image
3 Листопада 2020, 08:52
Поділитися:

На сьогодні у Держприкордонслужбі України пліч-о-пліч з інспекторами-кінологами несуть службу понад 20 порід службових собак, серед них: німецька вівчарка, малінуа, лабрадор, спанієль, фокстер’єр, ягдтер’єр та інші породи. А ще одним з представників службових собак є бігль. Бігль — дуже давня порода собак. Він здавна використовувався власне як мисливський пес.

Відмінні службові якості у поєднанні з невеликим розміром сприяли залученню біглів до пошукової служби, зокрема виявлення наркотиків. На сьогодні представники цієї породи користуються популярністю у США і Канаді.

У прикордонній службі України ця порода теж чудово себе зарекомендувала.  І саме цю породу обрала для себе прикордонниця Катерина Чорна. Про це розповіли в Кінологічному навчальному центрі.

Дівчина разом зі своєю чотирилапою напарницею Віолетою проходить службу в Окремому контрольно-пропускному пункті «Київ».

У них надзвичайно відповідальна справа – пошук заборонених речовин серед багажу пасажирів. Тож у Кінологічному навчальному центрі дівчина та її чотирилапа підопічна проходять курс з пошуку наркотичних речовин.

Коли працювала на посаді інспектора прикордонної служби, то завжди з великим інтересом спостерігала за роботою своїх колег-кінологів і вирішила теж стати кінологом. Я відчувала, що кінологія – це саме моє покликання, – розповідає Катерина.

По завершенні навчання Катерина та її чотирилапа напарниця продовжать охороняти державні кордони.

Підготувала Наталка Марків

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Вечірнього Києва» у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ