Кіберполіція викрила міжнародне угруповання, яке ошукало покупців криптовалюти з ЄС на сотні тисяч євро (фото)

image
7 Листопада 2023, 15:43
Поділитися:

7 листопада 2023 г. 15:43

Кіберполіція викрила міжнародну злочинну організацію, яка виманювала гроші у європейців, пропонуючи їм інвестувати у криптовалюту. Для здійснення “інвестицій” шахраї пропонували потерпілим встановлювати спеціальне програмне забезпечення, яке надавало їм доступ до заощаджень жертв.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні пресслужби Національної поліції України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як зазначили у пресслужбі, шахрайська організація діяла ще з 2019 року і за цей час вони створили понад 100 вебресурсів для пошуку клієнтів, а також відкрили call-центри в Україні та Грузії, де працювали кількасот людей.

“Шахраї підбирали операторів зі знанням іноземних мов та навчали їх використовувати методи соціальної інженерії при спілкуванні з “клієнтами”. Аферисти переконували громадян робити значні інвестиції”, — повідомили у Національній поліції.

У пресслужбі розповіли, що інвестувати злочинці пропонували у криптовалюту та у цінні папери на віртуальних фінансових ринках.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Для здійснення фінансових операцій потерпілим пропонували завантажити спеціальне програмне забезпечення — воно й надавало шахраям віддалений доступ до девайсів жертв. Отримавши доступ, злочинці переказували заощадження потерпілих на свої рахунки”, – йдеться у повідомленні.

У Нацполіції також підкреслили, що жертвами шахрайської схеми переважно ставали громадяни Швейцарії та Німеччини.

“Масові обшуки були проведені на території України та Грузії – вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, готівку та документацію. Одночасно з цим на території країн ЄС заморозили активи організаторів злочинного угруповання у понад 20 країнах”, — зауважили у поліції.

Читайте: У Києві правоохоронці припинили діяльність злочинної групи, яка займалася збутом фальшивої валюти та зброї

Фото: Національна поліція України

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона