Кіберполіція повідомила про нову шахрайську схему: обіцяють легкі гроші за покупки на маркетплейсі

Кіберполіція повідомила про нову шахрайську схему: обіцяють легкі гроші за покупки на маркетплейсі
5 Червня 2024, 17:18
Поділитися:

В Україні з’явилась нова шахрайська схема, пов’язана з покупками на одному з великих маркетплейсів.

Про це повідомила Кіберполіція.

Зловмисники надсилають у популярних месенджерах повідомлення з пропозиціями легкого заробітку: нібито треба популяризувати товари на цьому маркетплейсі. Треба їх купувати, а потім продавати на підконтрольному аферистам сайті. За це вони обіцяли гроші.

На перших етапах люди дійсно могли отримувати невеликі виплати на свої банківські карти. Для продовження роботи треба було зареєструватись на тому підконтрольному сайті і здійснювати купівлю-продаж товарів за інструкціями “менеджерів”. Щоб щось купити, жертви мали поповнювати свій баланс в особистому кабінеті, перераховуючи гроші на вказані аферистами карти.

Для виводу коштів аферисти вимагали повторних перерахувань. Це про довжувалосб до тих пір, поки людина не здогадувалась, що має справу з шахраями.

Правоохоронці закликали громадян, навіть тих, хто вже знає про таку схему, не намагатись заробити на ній навіть на перших етапах. Будь-яке спілкування із шахраями – ризик втратити свої заощадження, підкреслили вони.

Також у Кіберполіції нагадали, що не можна переходити за сумнівними посиланнями і залишати на таких ресірсах персональні дані, зокрема банківські. Їх зловмисники можуть використати для грабунку.

Якщо ви стали жертвою інтернет-шахрайства, негайно повідомте про це поліцейських.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що злочинна группа у Києві вкрала мільйони гривень, які мати бути перераховані вкладникам збанкрутілих банків.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу “Головні новини Києва – 44.ua”, щоб бути в курсі всіх подій Києва, столичного регіону та України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua