Хворих на грип і ГРВІ дітей стало більше на чверть – лише за останній тиждень

image
11 Березня 2019, 13:46
Поділитися:

У перші сім днів березня знову збільшилось число недужих на грип і ГРВІ дітей. Порівняно з останнім тижнем лютого, темпи зростання захворюваності посилились: неповнолітніх стало на 25,5 % більше, ніж попереднього звітного тижня. При тому серед дорослих відбувається постійне зменшення захворюваності, хоч і дещо меншими темпами, ніж у середині лютого. Такі висновки можна робити зі звітів броварського районного відділу лабораторних досліджень.

Як зазначено у свіжій доповіді фахівців, за останній звітний тиждень загалом занедужало 672 особи, з яких 492 випадки (73,2 %) – в дітей. Зростання захворюваності протягом тижня становило 15,1 % проти 10,1 % за попередні сім днів. А серед дітей темпи зростання захворюваності зросли з 18,8 % позаминулого тижня до 25,5 % минулого.

Нагадаємо, що згідно з інформацією у звітах, захворюваність на грип і ГРВІ в Броварах почала зростати два тижні тому. До того протягом трьох тижнів відбувалося зменшення числа недужих. Найбільший спад захворюваності припав на кінець карантину в школах, який тривав із 5 по 16 лютого.

Слід зазначити, що захворюваність зростає лише серед дітей. З-поміж дорослих відбувається тривале постійне зменшення числа недужих. Щоправда, на відміну від карантинного і посткарантинного періоду, за останні два тижні зменшення кількості хворих сповільнилось і стало близьким до нуля.

У відділі лабораторних досліджень вказують, що нинішні захворюваність не дотягує до епідемічного порогу для Київської обл. на 39,2 %. За тиждень до того –  на 47,2 %. Відповідно до останнього звіту МОЗ за 25 лютого – 3 березня, загальноукраїнський епідемічний поріг на Київщині не перевищений.

З усіх регіонів захворюваність тримається вище критичної точки лише в Чернівецькій (на 8,7 %) і Хмельницькій (на 0,8 %) областях. У цілому в Україні захворюваність на грип і ГРВІ нижче епідпорогу на 10,6 %. Попереднього тижня вона була на рівні 8,2 % від епідпорогу. Захворюваність зменшилась як серед дорослих (на 5,3 %), так і з-поміж дітей (на 1,1 %).

Фахівці броварського районного відділу лабораторних досліджень звітують, що з 1 по 7 березня у Броварах шпиталізували 6 хворих на грип і ГРВІ, в тому числі – трьох дітей до 17 років.

Як повідомив під час сьогоднішньої оперативної наради у Броварській міській раді керівник місцевого відділення Держпродспоживслужби Володимир Ситюк, загальна відсутність дітей у школах міста становить 12,4 %, а в садочках – 7 %.

Джерело: Трибуна Бровари