Хворобливий початок місяця і відновлення позицій вітрянки, – медичні новини жовтня

image
30 Жовтня 2019, 11:36
Поділитися:

Із останніх днів вересня в Броварах почався сезонний моніторинг захворюваності на грип і ГРВІ. Фахівці одразу зафіксували високий відсоток недужих на застуди дітей. Та вже під кінець жовтня абсолютне число хворих значно зменшилось. Водночас із кінця вересня в місті знову почали реєструвати вітряну віспу. Тим часом, кір і далі не з’являється у Броварах. Такі висновки можна робити з аналізу звітів броварського міськрайонного відділу лабораторних досліджень.

Як ідеться у тижневому звіті за 27 вересня – 3 жовтня, у Броварах встановили 852 недужих на грип і ГРВІ, з яких 638 – це діти. За той самий період у 2018 році загальна захворюваність була дещо меншою – 784. Цьогорічний відсоток недужих неповнолітніх у відділі лабораторних досліджень відзначили як «високий».

Читайте також:

Будьте здорові: час починати профілактику застуди та грипу
Дві вакцини проти грипу пройшли державний контроль якості – Держлікслужба

Однак уже до кінця місяця загальна захворюваність на грип і ГРВІ впала до 571 за 7 звітних днів, та все ж переважно за рахунок дорослих. Якщо на початку жовтня повнолітніх хворіло 214 на місяць, то останнього тижня – лише 40.

Тим часом з кінця вересня у Броварах знову почали реєструвати випадки вітряної віспи. За 5 останніх тижнів занедужали лише 3 дорослих і аж 18 дітей. Причому 8 із неповнолітніх – за минулий тиждень. До того вітрянку не реєстрували із середини серпня.

З початку вересня в Броварах не фіксують випадків кору. Фахівці пов’язують це із вимогою допускати до шкіл і садочків лише вакцинованих дітей. До слова, минулого тижня керівництво первинної медицини Броварів повідомило про дефіцит доз щеплень, який виник. Однак, уже цього понеділка лікарі зазначили, що отримали понад 700 вакцин КПК.

Серед іншого, за 4 тижні жовтня відділ лабораторних досліджень виявив 3-х незаразних хворих дорослих із туберкульозом, одну дитину з мононуклеозом, іще одну – з кашлюком і двох – зі скарлатиною. Також встановили 2 випадки вірусного гепатиту, 4 зараження сальмонелою і 1 укус кліщем, який призвів до хвороби Лайма. Утім, сам укус трапився на Чернігівщині.

Читайте також:

У Броварах закінчилася вакцина від кору. ВІДЕО
Три тижні без кору. Подіяла обов’язкова вакцинація? – медичні новини вересня
Невакциновані діти не зможуть відвідувати дитячі садки та школи – МОН

Джерело: Трибуна Бровари