Художника, який наклеїв напис “непридатна” на втомобіль ООН судитимуть за “поширення неправдивих чуток”

image
21 Червня 2023, 11:53
Поділитися:

7 червня 2023 року автомобілі організації ООН на одній із парковок у Києві були прикрашені наліпками “useless”, з англійської “непридатна, некорисна, марна”, тепер автора акції судитимуть.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV”.

Наліпки з доріканням з’явились на автомобілях міжнародної організації на наступний день після трагедії на Каховські ГЕС, яку вчинила російська федерація.

“Вчора в Україні росія спричинила найбільшу техногенну катастрофу останніх десятиріч. Сотні людей залишились без житла, всім їм потрібна допомога та евакуація. Зараз анок наступного дня, кілька повністю готових до поїздок по бездоріжжю позашляховиків ООН та ВОЗ стоять на парковці у Києві.”, – написав у інстаграм авто наклейок – Йосип Гусак.

Акцію художника підтримало безліч людей, які так само розцінили реакцію міжнародної організації на подію нікчемною. Автор же підкреслив, що жодного вандалізму він не скоїв, а лише висловив свою позицію.

Проте, 20 червня Йосип Гусак опублікував допис, де видно що його викликають у Подільський районний суд міста Києва для розгляду адміністративної справи за ст. 173 КУпАП – “Дрібне хуліганство”, перша частина якої передбачає відповідальність “за поширення неправдивих чуток”. Раніше автор перформансу вже повідомляв про складення на нього протоколу за цією частиною статті.

Не дивлячись на це, громада підтримує Йосипа Гусака у коментарях на Твіттер і попри все вважає його акцію дуже влучною, а дії ООН щодо небезпек в Україні нікчемними.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що Апеляційний суд не змінив запобіжний захід Голові Макарівського районного суду Олексію Тандиру – він залишається в СІЗО.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело