Художній пленер «Намальований Ірпінь» поїхав у Михайлівку-Рубежівку (відео) — ITV

image
21 Серпня 2023, 15:42
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Вони складають у багажник автобуса свій реманент, сідають у транспорт і виїжджають з Ірпеня. Не назовсім. В учасників художнього пленеру «Намальований Ірпінь» завершальний творчий день. І проведуть вони його у Михайлівці-Рубежівці. У рамках пленеру цю місцевість митці освоюватимуть вперше. Краєвидів тут – неоране поле для художників!

Хазрат, художник (Азербайджан):

«Мені сподобалася ця церква. Дуже гарно виглядає. Тут відчувається щось божественне».

Місцева церква сподобалася не лише художнику із Азербайджану. Недалечко від нього працює Ярослав Баландюх зі Львова. Це місце він запримітив трохи раніше і вже завершує свій етюд. Каже, закладав у свій твір, сакральний дух міцності, енергію сонця і оптимізму.

Ярослав Баландюх, художник (Львів):

«У теперішньому житті на все потрібно дивитися через оптимізм. У першу чергу себе заряджати, а потім вже через своє мистецтво заряджати інших».

Художницю з Києва Ларису Пуханову ця духовна споруда спонукала допомогти розквітнути соняхам на її полотні.

Лариса Пуханова, художниця (Київ):

«Соняхи тут стоять. Вони, як охорона, сторожа. Напишу, що соняхи вже розквітли і вони охороняють ту церку».

А на пагорбі трудиться Вадим Жуковський. Каже, цю локацію обрав не випадково. Йому, як художнику, храми дуже близькі. У багатьох викладав мозаїки, виконував розписи стін. Свою сьогоднішню роботу назвав би – Тиша.

Вадим Жуковський, художник (Київ):

«Добре, тихо. Взагалі, так спокійно».

Інші митці облюбували місцеве озеро Воканець.

Тетяна Красна, художниця (Київ):

«Коли ми дісталися озера, це небо, ця вода – я побачила в цьому образ нашої України».

Галя Дигас, художниця (Київ):

«Ну тут гарно. Ми як приїхали сюди, я так зразу побачила такі плани: перший план — озеро, такі гарно підсвічені дерева».

Віктору Цапку з Полтавщини – 67 років. Хотів піти воювати на фронт. Але через вік не взяли. То тепер, каже, бореться пензлем. Свій етюд назвав би «Свято перемоги кольору».

Віктор Цапко, художник (Полтавщина):

«Я ж – художник. Я трохи перебільшую. Але такі дерева. Вони усі нагинаються, десь кудись ідуть. Тепле дерево, холодне. Це і є боротьба кольорів, що називається живописом».

Загалом, за умовами мистецької акції, художники мають виконати дві обов’язкові роботи, які залишаються у фонді пленеру. Етюди, створені в Михайлівці-Рубежівці, вирішили подарувати селу.

Ірина Кравчук, староста Михайлівсько-Рубежівського округу:

«Ми теж будемо запрошувати гостей, щоб можна було показувати, що у нас був такий захід, що у нас є такі гарні роботи. Щоб ми могли пишатися і показувати свій населений пункт усім, хто у нас буде».

Андрій Помазан, депутат Ірпінської міської ради:

«Я задоволений, що нарешті художній пленер вийшов за межі Ірпеня і перше, куди вони доїхали — це саме Михайлівка-Рубежівка. Я сподіваюся, що у подальшому вони заїдуть і в Забуччя, і в Козинці, і в Діброву, бо там теж є багато мальовничих місць».



Джерело: ITV