Хто ж насправді винен в ДТП на «Зеленій Папузі» в Броварах (ВІДЕО МОМЕНТУ АВАРІЇ)

image
21 Листопада 2019, 13:25
Поділитися:

20.11.2019 увечері в Броварах трапилась дорожньо-транспортна пригода за участі легкового автомобіля КІА та старенького мікроавтобусу УАЗ, який належить КП «Броваритепловодоенергія». Про це видання «AT BROVARY», журналісти якого побували на місці аварії, повідомляло вчора на своєму сайті.

На запитання, хто винен в ДТП, нам прокоментував один з учасників аварії, який в якості пасажира перебував в автомобілі комунальників:

– Ми збиралися повертати ліворуч на вулицю Грушевського та чекали відповідного «дозволу від світлофора». Для транспортних засобів, які рухались вулицею Я.Мудрого загорівся червоний колір світлофора. Перед ним з боку Торгмашу в лівому ряді зупинився вже «Ланос» і ми почали виконувати маневр повороту ліворуч. Але з правого ряду «вилітає» червоний «КІА». Зманеврувати у нас не було ні можливостей, ні часу. Відбувся лобовий удар, – розповів пасажир автомобіля «УАЗ».

Тобто, зі слів комунальника саме КІА «летіла» на червоний колір світлофора, тому і вина водія легковика для них очевидна.

Коментар жінки, яка керувала автомобілем КІА нам взяти не вдалося так, як їй на той момент надавали першу медичну допомогу лікарі, які відносно швидко прибули на місце ДТП.
Але що трапилось на перехресті вулиць Я.Мудрого та М.Грушевського насправді? Відповідь на це запитання нам дав відеозапис камери відеоспостереження:

На відеозаписі видно, що у момент ДТП для пішоходів горить червоне світло, а значить для транспортних засобів, які рухались вулицею Ярослава Мудрого був рух відкрито зеленим кольором світлофора. Автомобіля марки «Деу Ланос», про який нам розповідав пасажир «буханки», який нібито їхав з боку Торгмашу та зупинився на червоний колір світлофора в лівому ряді, ми не помітили.
Так, автівка КІА з перевищенням швидкості рухалась в бік столиці, але рухалась вона на дозволений колір світлофора – на зелений. В такому випадку водій комунального автомобіля перед маневром повороту вліво повинен був надати перевагу в русі зустрічного транспорту. Цього не трапилось і, як наслідок» відбулось зіткнення.
Визначати винних в цій дорожньо-транспортній пригоді вже справа поліції.
Хочеться зазначити, що зазвичай на даному перехресті по обидва боки пішохідного переходу збирається немала кількість пішоходів. Дивом-дивним в момент аварії на розі вул. М.Грушевського та вул. Я.Мудрого, куди від удару винесло легковий автомобіль КІА, не було людей. В іншому б випадку наслідки цієї пригоди були б набагато трагічніші.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed