Хто з ким та від якої політсили: вибори на голову Броварської ОТГ– міського голову | Трибуна

image
14 Вересня 2020, 21:10
Поділитися:

5 вересня, за 90 днів до дня голосування, офіційно стартувала передвиборча кампанія до місцевих виборів, які мають відбутися 25 жовтня. Проте частина кандидатів на посаду голови Броварської ОТГ – міського голови заявила про свої наміри та почала «обробку» електорату ще за 5 місяців. Ближче до офіційної дати більшість кандидатів відкрили свої «карти»: з ким та від якої політсили ідуть на місцеві вибори. Проте є й такі, що за один день до початку реєстрації ще вагаються: чи брати участь у місцевих перегонах?

Зауважимо відразу, що список кандидатів на голову Броварської ОТГ – міського голову  порівняно з червнем суттєво змінився: із 6 потенційних кандидатів, про які розповідала «Трибуна» два місяці тому, залишилася половина. Проте з’явилися нові обличчя.

За чотири місяці до виборів міського голови: потенційні кандидати та їхні методи завоювати електорат 

Депутат міської ради Леонід Черепейнік першим поінформував, що вирішив не балотуватися на голову Броварської ОТГ. Попри те, що Леонід не приховував своєї прихильності до партії «Слуга народу», в середині серпня повідомив, що приєднується до партії «Голос», від якої і планує балотуватися на місцевих виборах у депутати міської ради.

Ще один потенційний кандидат на голову Броварської ОТГ – міського голову Роман Сімутін повідомив, що остаточного рішення не прийняв.

Рішення Олега Іваненка було найбільш неочікуваним для прихильників, адже вже звикли бачити його прізвище та фото фактично в усіх засобах сучасної комунікації. Депутат обласної ради розчарував, коли на початку серпня озвучив, що не балотуватиметься на голову Броварської ОТГ. При цьому заінтригував, що в них є «не менш достойна кандидатура на голову, а може ще й більш достойна». А наприкінці серпня озвучив таємниче ім’я кандидата – Валерій Іванович Іваненко – Олегів батько. Сам же Олег планує поборотися за депутатське крісло в область, а згодом – і до Верховної Ради.

Валерій Іваненко, 65 років. Партія БПП «Солідарність»

Валерій Іваненко – депутат міської ради від партії БПП «Солідарність», директор міського центру комплексної реабілітації дітей-інвалідів, заступник гендиректора автотранспортного підприємства «Інватранс».

Валерій Іваненко

Олег та Валерій Іваненки. Фото – з офіційної сторінці у Фейсбуці

Команда «Солідарності», з якою Валерій Іваненко планує йти на вибори, значно оновилася. У новому складі БПП уже немає депутатів Євгена Гредунова, Володимира Опалька, Ірини Веремчук, Леоніда Черепейніка, Галини Негоди –  того складу, який був чи не найактивніший на комісіях і сесіях та відкрито висловлював свою позицію.

На сьогодні відомо, що Галина Негода приєдналася до партії «Команда Ігоря Сапожка «Єдність», Ірина Веремчук та Леонід Черепейнік – до партії «Голос», яку також підтримує Володимир Опалько. Серед «старих» членів команди – депутатів – у БПП залишився лише Сергій Батюк.

Зокрема у дописі на своїй фесбук-сторінці Ірина Веремчук повідомила, що залишає «Європейську Солідарність» тому, що її любить і не бажає «брати участь у тому, в що вона на місцевому рівні перетворюється».

Ірина ВеремчукІрина Веремчук

Сергій Боголюбов, 37 років, опозиційна платформа «За життя»

Сергій Боголюбов – президент Міжнародного благодійного фонду «За життя», голова правління Міжнародної суспільної організації «Українська молодіжна асамблея», власник адвокатської та юридичної фірми.

Сергій БоголюбовСергій Боголюбов

Сергій Боголюбов. Фото – з офіційної сторінці у Фейсбуці

Народився 11 серпня 1983 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України.

Як зазначено в дописі на офіційній сторінці Боголюбова у Фейсбуці, у 19 років він став чемпіоном Києва з боксу,  «останні роки за його допомоги в Києві проводиться чемпіонат «Кубок центральної України» з кудо».

У 2018 – 2019 рр. Боголюбов  очолював  Київську обласну організацію політичної партії «За життя», потім балотувався в народні депутати під №86 від цієї ж партії.

Переїхав у Бровари 6 серпня 2020 р., до цього проживав у Вишгороді.

Сергій БоголюбовСергій Боголюбов

Судячи з офіційної сторінки Сергія Боголюбова у Фейсбуці, уперше «засвітився» в Броварах у середині серпня, коли з «подарунками» приїхав у Броварськомий професійний ліцей. Відтоді регулярно знайомиться з електоратом то в броварській лікарні, то в требухівській амбулаторії.

В одній із броварських груп з’явилася інформація, що Міжнародний Благодійний Фонд Боголюбова «За Життя» в 2019 році відновив дипломатичні стосунки між Україною та Кубою щодо лікування дітей із України, які були втрачені з часів Януковича.

Нагадаємо, що голова політичної ради партії «За життя» – Віктор Медведчук, співголови – Вадим Рабінович та Юрій Бойко, голова виконавчого комітету партії  – Сергій Льовочкін.

Вікторія Коваленко, 37 років. Партія «Перемога Пальчевського»

Вікторія Коваленко – депутатка міської ради від «Радикальної партії Олега Ляшка». Керівниця з 5-річним стажем  ТОВ «Брук- Бетон Сервіс». Рік тому очолила депутатську групу ГО «Рідне місто Бровари». Відтоді активно поринула в громадську діяльність.

КоваленкоКоваленко

Вікторія Коваленко. Фото – з офіційної сторінці у Фейсбуці

За рік наполегливої роботи в якості телезірки-експертки на телеканалах NEWSONE,  Еспресо, 4-му телеканалі України, прямих етерів із відомими особистостями на своїй сторінці у Фейсбуці, опитуванню броварчан у парку «Перемога» та постійній рекламі в згаданій соцмережі, пані Вікторії вдалося залучити в свою групу «Рідне місто Бровари» близько 11 тис. підписників. Окрім цього, Вікторія Коваленко стала впізнаваною у місті завдяки бігбордам та мультипоказам у сквері «Юність» на Короленка.

Навіщо це робилося, остаточно стало зрозуміло наприкінці серпня: під час зустрічі мешканців міста з лідером партії «Перемога Пальчевського» Андрієм Пальчевським, Вікторія Коваленко повідомила про намір балотуватися на голову Броварської ОТГ від цієї політсили та представила свою команду, з якою і піде на вибори. Частина броварської команди партії «Перемога Пальчевського»  –  депутати – члени ГО «Рідне місто Бровари», ще частина – спортсмени та бізнесмени.

Зауважимо, що український новинний суспільно-політичний інтернет-портал Цензор.НЕТ, що є лідером серед інтернет-ЗМІ в Україні, характеризує партію Андрія Пальчевського, як  «другу колону кума Путіна – Медведчука», з якою він збирається на вибори мера Києва, а згодом – на всеукраїнські, проштовхуючи проросійський наратив.

 Партія «Перемога Пальчевського» представила в Броварах свою команду та кандидатку на голову Броварської ОТГ

Юрій Маслак, 34 роки. Самовисуванець

Про Юрія Маслака відомо небагато. Він – броварчанин, одружений, має двох дітей.

Юрій МаслакЮрій Маслак

Юрій Маслак. Фото – з офіційної сторінці у Фейсбуці

Як вказано на його особистій сторінці у Фейсбуці, навчався в броварському НВК, потім – у Національній академії державного управління при Президентові України.

Працював радником міністра в Міністерстві культури та інформаційної політики України, керівником  Департаменту Східно-Західного партнерства, речником Державної кримінально-виконавчої служби України, помічником заступника міністра в Міністерстві юстиції та помічником заступника голови КМДА з питань транспортної інфраструктури в КМДА.

Встиг попрацювати на телеканалі «Київ», наразі надає експертні роз’яснення з питань кримінально-виконавчої системи на телеканалі «Інтер».

Уперше «засвітився» в Броварах 12 вересня: на його запрошення телеканал ICTV збирав у нашому місті  інформацію щодо забрудненості повітря для передачі «Надзвичайні новини».

Як повідомив пан Юрій журналістам «Трибуни», поки що він не має команди, з якою піде на вибори.

Дмитро Ратніков, 43 роки. Партія «Слуга народу»

Дмитро Ратніков намагається посісти в мерське крісло втретє.

Дмитро РатніковДмитро Ратніков

Дмитро Ратніков. Фото – з офіційної сторінці у Фейсбуці

Уперше  балотувався на міського голову в 2006 році, але вибори програв Віктору Антоненку, хоча за даними Центральної виборчої комісії, нібито виграв.

Удруге – в 2010 році, коли був членом партії Регіонів, але йшов на виборах від БМО «Європейська партія України». Однак у реєстрації йому було відмовлено.

У 2011 році Дмитро Ратніков обраний депутатом Київської обласної ради від «Європейської партії України». У парламентських виборах у 2012 році на №97 окрузі посів 4 місце, отримавши 12% голосів виборців.

Ім’я Дмитра Ратнікова не сходило з «вуст» ЗМІ в 2002 – 2011 роках, коли він проводив на Броварщині свою громадсько-політичну діяльність. Та після програшу на парламентських виборах у 2012 році з інфопростору зник.

Як зазначає Дмитро Ратніков у своїй автобіографії,  «із 2012 року перейшов на роботу в дипломатичний корпус МЗС. Працював на посадах: посла з особливих доручень, радника-посланника посольства України в РФ, повноважного представника України в комісії при Економічній раді СНД, захищаючи інтереси України на міжнародній арені. На постійній основі брав участь у засіданнях Економічної ради СНД».

І от через 8 років він повернувся, щоб узяти реванш на місцевих виборах під прапором «Слуги народу».

Дмитра Ратнікова представлено громаді Броварів як кандидата на голову Броварської ОТГ – міського голову 24 липня. Тоді в штабі «Слуги народу» Київської області обіцяли, що через тиждень-два зберуть усіх кандидатів, які візмуть участь у праймерізі – передвиборах,  представлять їх громаді Броварів, де остання й обиратиме найгідніших, враховуючи їхні програми. Однак ні через тиждень, ні два, ні місяць, представлення не відбулося.

Дмитро Ратніков – потенційний кандидат на міського голову від «Слуги народу»

А 8 серпня на вході в парк «Перемога» команда Дмитра Ратнікова розгорнула містечко «Броварська ОТГ 2020-2025» задля «живого спілкування з жителями міста та висвітлення головних проблем, які їх турбують». Відтоді, за місяць до офіційного старту передвиборних перегонів, пан Дмитро і працює на свою впізнаваність на виборах: проводить зустрічі з громадянами Броварів, Княжич, Требухова та активно публікує у Фейсбуці пости і фото.

Для електорату старшого покоління, у серпні вийшов перший номер інформаційного бюлетня про переваги створення Броварської ОТГ за підтримки ГО «Знаю Як».

Дмитро Ратніков  одружений, має двох синів.

Ігор Сапожко, 43 роки. Партія «Команда Ігоря Сапожка «Єдність»»

Ігор  Сапожко – чинний міський голова Броварів. Народився в Києві, де і закінчив Національний університет внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство», а згодом – Національну академію державного управління при Президентові України та здобув кваліфікацію «магістр державного управління». Ігор Сапожко одружений, має доньку та сина.

Ігор СапожкоІгор Сапожко

Ігор Сапожко. Фото – з офіційної сторінці у Фейсбуці

Про те, що чинний міський голова знову балотуватиметься на голову Броварської ОТГ та вже визначився з партією, з якою піде на вибори, стало відомо ще в середині червня.

Тоді в Броварах з’явилися перші палатки з написами «Команда Ігоря Сапожка «Єдність», у якій збирали підписи з вимогою залишити Броварський район із центром у Броварах, а не Борисполі.  «Команді Ігоря Сапожка» вдалося за пів дня зібрати понад 3 тис. підписів. Під час позачергової сесії 19 червня депутат обласної ради Олег Іваненко піддав сумніву таку можливість зібрати підписи без підтримки адмінресурсу.

Власне, адмінресурс став головною складовою і «важкою артилерією» чинного мера, адже з того часу на сторінці «Єдності» Сапожка регулярно друкуються повідомлення про роботи за підтримки членів його команди – спеціалістів бюджетних установ та чиновників. Фахівцями в сфері будівництва, які регулярно перевіряють та контролюють хід робіт, стали юристи, освітяни,  спортсмени, де за першого звернення до них мешканців, у Броварах оперативно встановлюються гойдалки, замінюються поштові скриньки та вікна, ремонтуються внутрішньобудинкові системи та сходи, облаштуються дитячі майданчики, відбувається благоустрій прибудинкових територій, проводяться ямкові ремонти, впорядковуються місця для збору побутових відходів, демонтуються гаражі та інше.

На початку липня вийшов перший номер інформаційного бюлетеня про роботу команди Ігоря Сапожка «Єдність», а в останні дні серпня відбувся перший з’їзд політсили. Журналістам «Трибуни» не вдалося  потрапити на з’їзд, адже попереднього оголошення у соцмережах не було, однак із огляду на фотографії та інформацію, виставлену постфактумом, з’їзд відбувся у парку Т.Г. Шевченка в робочий час, і левова частина учасників зібрання – бюджетники.

Одночасно на сторінці команди з’явилася «Єдина стратегія розвитку Броварів 2020-2025: яким буде наше місто через п’ять років?».

Зауважимо, щоб узяти участь у місцевих виборах, міський голова створив власну партію «Команда Ігоря Сапожка «Єдність»». Згідно з даними YouControl – аналітичної онлайн-системи для бізнесової аналітики, конкурентної розвідки та перевірки контрагентів, –  політичну партію створено 6 років тому – 7.08.2014 р. Але тоді вона мала назву «Сильна держава» і належала Сергію Піддубняку.

Ігор СапожкоІгор Сапожко

На початку серпня партію перереєстровано на чинного міського голову і тепер вона «Команда Ігоря Сапожка». Нагадаємо, що Сергій Піддубняк – давній політичний партнер Ігоря Сапожка та власник у Броварах «Mark moll» та ТЦ «Бутік».

Ігор СапожкоІгор Сапожко

Андрій Саук, 38 років. Партія «Голос»

Андрій Саук проживає в Броварах із 2009 року. Закінчив факультет економіки і менеджменту Київського славістичного  університету.

Андрій СаукАндрій Саук

Андрій Саук. Фото – з офіційної сторінці у Фейсбуці

Андрій – експерт із житлово-комунального господарства. Броварчанам  відомий як голова правління ОСББ «В.Симоненка, 2-А» – одного з перших об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, які було створено в нашому місті.

Працював директором Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, старшим експертом Офісу підтримки реформ при Мінрегіоні.

Як повідомив Андрій Саук журналістам «Трибуни», щоб узяти участь у місцевих виборах, із МінРегіоном контракт розірвав. Наразі створив ФОП «Саук Андрій Миколайович», де основний вид діяльності – консультування з питань комерційної діяльності й керування.

Посунути в кріслі міського голову Андрій намагається не вперше. Свої сили в боротьбі за мерське крісло пробував у молодій команді «ДемАльянсу» 5 років тому. Однак громада не побачила в ньому лідера і віддала свій голос більш переконливішому кандидату.

Кандидатом в мери Броварів від «ДемАльнсу» зареєстрований Андрій Саук

Броварська фракція «ДемАльянсу»: статки, робота і життя депутатів. Частина ІI 

На початку червня стало відомо, що «ДемАльянс» об’єднується з «Голосом» під прапором «Голосу». Андрій Саук один із перших, який за три місяці до офіційного старту виборних перегонів познайомив містян зі своєю командою, з якою планує йти на місцеві вибори.

ДемАльянс + Голос = Голос: у Броварах представили команду на місцеві вибори

Наразі в команді «Голосу» як чинні депутати міської ради – Андрій Саук (ДемАльянс), Ірина Нікітчина (ДемАльянс), Вадим Мутило (позафракційний), Ірина Веремчук (БПП «Солідарність»), так і місцеві активісти.

Андрій Саук одружений, виховує доньку та сина.

Ми розповіли лише про сім претендентів на голову Броварської ОТГ, відомих нам на сьогодні. Але цей список не остаточний: завтра, 15 вересня, стартує реєстрація кандидатів, яка триватиме до 25 серпня. Власне, після закінчення реєстрації зможемо дізнатися прізвища всіх охочих поборотися за крісло голови Броварської ОТГ.

Читайте також:

Вибори можуть перенести, якщо більшість України опиниться в «червоній зоні» – Ляшко

Якби вже сьогодні були вибори… (Відео)

Українцям показали зразок нового бюлетеня на місцеві вибори

Джерело: Трибуна – Бровари