Хто відшкодує збитки від пожежі у Чубинському

image
7 Лютого 2019, 15:36
Поділитися:

Від пожежі у супермаркеті «Фора», що в будівлі на вул. Яблунева, постраждали 12 квартир на другому поверсі. Чи отримають люди відшкодування?
Поєднання супермаркету і таун-хаусу здивувало: нижній поверх — магазин, на другому — кілька квартир. «Вісті» побували на місці події, поспілкувалися з очевидцями і постраждалими. Пан Ігор бачив, як розпочиналася пожежа. Розповідає, що першим загорівся дизельний генератор, який самовільно увімкнувся. Агрегат знаходиться за металевою решіткою, доступу до генератора не було. Коли почало шипіти, люди мусили відійти. Від вогню зайнялося зовнішнє утеплення квартир та покрівля. Із 12 квартир постраждали 8: дві згоріли, шість залиті водою — усі вони непридатні для проживання. Найпершими були вогнеборці з Борисполя, потім з Гори, третьою приїхала машина із В. Олександрівки. З’ясувалося, що пожежники застрягли на переїзді: пропускали електричку з вокзалу до аеропорту.
Державна служба України з надзвичайних ситуацій на своїй інтернет-сторінці по-іншому інтерпретує хід пожежі:
4 лютого о 19:55 до ДСНС надійшла інформація, що у с. Чубинське Бориспільського району по вул. Яблунева в двохповерховій будівлі магазину сталося загорання утеплювача зовнішньої стіни. Жертв та постраждалих немає.
О 21:00 пожежу локалізовано на площі 250 м.кв. 5 лютого о 00:08 пожежу ліквідовано.
Постраждалі хвилюються, що таке формулювання щодо джерела займання позбавить їх можливості отримати відшкодування від власників магазину.
Депутат Великоолександрівської сільської ради Григорій КВАШУК:

«Я звертав увагу представників «Фори», що поряд з генератором макулатура, дерев’яні піддони. Під час загоряння поряд авто не було. Кадри загоряння викладено в соціальній мережі. Трансляція велася від початку і до середини пожежі. Прикро, що деякі канали надали викривлену інформацію, нібито пожежа розпочалася з квартир. «Форі» така позиція вигідна, але власники квартир покладають провину на магазин».

Прес-служба «Фори».
«Вісті» зателефонували дл центрального офісу «Фори». Відповідь на питання журналіста 5 лютого дала представник прес-служби Оксана Перекупко.

«Працює експертна комісія, ще немає висновків причин пожежі, ми не знаємо, які збитки понесли власники квартир і магазин. Чекаємо офіційну інформацію державних органів, тоді зможемо говорити про подальші дії. Якщо буде доведено провину «Фори», матимемо документальне підтвердження всіх комісій, то, звісно, не відмовлятимемося від відповідальності».

Нагадаємо, люди оголосили збір коштів для тих, чиє житло постраждало у пожежі. Голова Великоолександрівської сільради Галина Шевченко не погодилася прокоментувати позицію сільської влади щодо інциденту, тож невідомо, чи надаватиме сільрада допомогу власникам квартир.

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама