Хто рано встає, той на вибори іде. Як броварчани почали обирати президента України (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

image
31 Березня 2019, 13:09
Поділитися:

31 березня броварчани, так як і всі українці обирають на наступні 5 років президента України.

 В Броварах всі дільниці відкрились без проблем. На всіх дільницях наявний кворум членів ДВК.  В місті Бровари 42 виборчі дільниці, 83 076 виборців.

Кожний українець реалізувати своє виборче право може з 08:00 до 20:00.

В Броварах ранок був не дуже активним, воно то і не дивно – вихідний, недуля, ранок…

Станом на десяту ранку за свого кандидата на пост президента України віддали голоси 9% всіх броварчан. Вже на 11-ту ранку це відсоток зріс до 15,16%. А на 12:00 майже 20% мешканців нашого міста віддали свої голоси за майбутнього президента країни.

 

Журналісти «At Brovary» побували на виборчій дільниці, яка знаходилась у спортивній залі дев’ятої школи. Десь о 10:00 активність виборців була невелика, черг не було, спостерігачі своїми поглядами уважно слідкували за ходом виборів. Нашу увагу привернув один випадок на цій дільниці. Броварчанину з обмеженими можливостями, який з тростиною прийшов аби віддати свій голос члени виборчої комісії не давали проголосувати. Справа в тому, що цей чоловік знаходився в окремому списку виборців, які голосують на дому. Ми поспілкувалися з чоловіком аби вияснити, чому йому не дають на його виборчій дільниці скористатися правом голосу.

– Я проживаю не по місцю прописки. В квартирі, де я прописаний проживає моя мама. Днів п’ять тому мамі зателефонували та запитали чи я буду голосувати вдома чи на дільниці. Мама відповіла, що я приїду в день виборів на саму дільницю, – розповідає чоловік. Чому моє побажання не зафіксували не знаю. але зараз члени виборчої комісії не дозволяють мені голосувати на дільниці. Кажуть їдьте додому, ми сьогодні до вас приїдемо.

Коли чоловік почав вимагати, щоб члени виборчої комісії зараз з ним приїхали на місце його реєстрації, всіма членами комісії та спостерігачами було вирішено дозволити броварчанину проголосувати безпосередньо на виборчій дільниці.

Також в очі кидались кабіни для таємного голосування, які, м’яко кажучі, стояли “не по фен-шую”, а саме біля вікон, з яких падало світло таким чином, що таємне голосування не було таким і таємним. Адже крізь напівпрозорі жовто-блакитні штори було видно виборця, який гадає, що він таємно віддає голос.

 
На дільниці, яка знаходиться в МКЦ «Прометей» виборців було трохи більше. Мешканці вул. Незалежності або прокидаються раніше, або більш серйозно віднеслись до виборів президента України.

Загалом, в Броварах станом на 12:00 не було зафіксовано серйозних порушень, пов’язаних з процесом виборів. Про це нашому відданню повідомили працвники Броварського відділу поліції.
 

Далі буде…

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed