Хто і як відбудовує зруйнований будинок на вул. Університетська, 2к в Ірпені

image
14 Жовтня 2023, 13:47
Поділитися:

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин розповів історію відбудови багатоквартирного будинку за адресою Університетська, 2к. Мешканці цього будинку у співпраці з Ірпінською міськрадою змогли врятувати свій зруйнований будинок і замість демонтажу вже розпочали капітальний ремонт.

«У будинку на Університетській, 2к до повномасштабного вторгнення проживало 15 родин. Минулої весни росіяни зруйнували верхню половину будівлі – через влучання снарядів вигоріли останні два поверхи з чотирьох.  Нині на Університетській, 2к кипить робота – об’єкт потрапив до державної програми відбудови Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. І для цього була пророблена величезна робота насамперед жителями будинку», — сказав Маркушин.

За його словами, мешканці не погодились з таким рішенням експертизи і після консультацій в Ірпінській міській раді вирішили створити ОСББ. Це юридично дозволило подати цей будинок на відбудову по державних програмах.

«Гроші на незалежну експертизу та пакет документів з проєктування та кошторису збирали разом всі мешканці будинку передусім через пости у соцмережах. Дослідниця сучасного мистецтва Катерина Яковленко, мешканка будинку, влаштувала у своїй вигорілій квартирі виставку картин – ця подія й допомогла остаточно закрити збір на нову експертизу. Результат – можна відбудувати! Дякую мешканцям Ірпінської громади за активну позицію, підтримку рідного міста та довіру! Працюємо разом далі!», — додав Маркушин.

Фонд ліквідації наслідків збройної агресії вже погодив і виділив на відбудову будинку на Університетській, 2к понад 13 млн. грн.

Нагадаємо, що загалом в Ірпінській громаді коштом Фонду ліквідації наслідків відбудовують 25 об’єктів (з них — 22 багатоповерхівки).

Джерело: Містоінформ