Хто балотується до Київоблради від Броварщини. Частина І | Трибуна

image
5 Жовтня 2020, 21:24
Поділитися:

Центральна виборча комісія України опублікувала частину списків кандидатів у депутати до Київської обласної ради. У першій частині огляду ми проаналізуємо, хто балотується від Броварщини в списках партій «Свободи», «Голосу», «Рідної України» (Миколи Томенка), «Хвилі», «Європейської Солідарності», «За майбутнє», «Партії національного егоїзму», «Радикальної партії Олега Ляшка» та «Слуги народу».

Слід зазначити, що багато з кандидатів, наведених у списках до облради, також балотуються і до інших рад. Зокрема, і до Броварської ОТГ. Про частину із них ми розповіли в наших оглядах:

Як зазначили «Трибуні» в Київоблтериторвиборчкомі, загалом у виборах до ради області братимуть участь 18 політсил. Наразі на сайті ЦВК можна ознайомитися із 11-ма списками партій. В огляді ми розповімо про броварських висуванців від 4-го округу, до якого загалом уходять Броварська, Великодимерська, Баришівська, Березанська, Згурівська, Калитянська, Зазимська та Калинівська територіальні громади.

Списки кандидатів від партій наведені в аналогічному порядку, що і на сайті ЦВК.

Свобода

Від ВО «Свобода» в 4-му окрузі висуваються 5 кандидатів, з яких троє – з Броварщини. Один із них – Анатолій Фатєєв із Броварів – активіст, ветеран АТО, учасник документальних проєктів про російсько-українську війну. У діяльності міста він брав участь у координаційній ради з питань АТО. Зараз працює головним спеціалістом із технічного нагляду планово-технічного відділу УБЖКГіТ Броварської міської ради.

Анатолій Фатєєв у постері до фільму «We are soldiers»

У переліку кандидатів також можна знайти Ірину Столяр, керівницю Броварського районного осередку ВО «Свобода», уродженка Великої Димерки. У списках є і Ірина Матюшко – вчителька початкових класів  школи № 9 Броварів.

Також від «Свободи», але по 8-му округу (південь Київщини), балотується уродженець Броварів Олексій Гридько, директор ТОВ «Крим-Італ».

Голос

Від «Голосу» в 4-му окрузі так само більшість – це представники Броварщини. Четвертий у загальному списку та перший у списку округу – Леонід Черпейнік, депутат Броварської міської ради від БПП «Солідарність», керівник сміттєпереробного підприємства «Вторма.юа».

Леонід Черепейнік

Леонід Черепейнік

Також від партії в область висуваються чинні депутатки Броварської міської ради Ірина Веремчук (пройшла від БПП «Солідарність», працює головною бухгалтеркою в ЖЕК-4) і Людмила Кулініч (позафракційна, пройшла від «Самопомочі»).

У списку – броварський активіст, голова правління ГО «Справедливий простір», уродженець Борисполя Євген Кохан та директор ТОВ «Трейдполімер» із Броварів Роман Нетеса.

Рідна країна

Серед 5-х представників 4-го округу від Громадського руху Миколи Томенка «Рідна країна» вдалося ідентифікувати Ірину Буяковську з Броварів. Під час місцевих виборів 2015 року вона балотувалася до Броварської міської ради від партії «Патріот».

Ірина Буяковська

Ірина Буяковська (фото з персональної сторінки)

Окрім того, перший у списку на окрузі та 16-ий у загальному – Валерій Шпак. Згідно  з оприлюдненими деклараціями, принаймні станом на минулий рік, він працював заступником селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Калитянської селищної ради / ОТГ.

Також, за інформацією оприлюднених раніше реєстрів кандидатів на сайті Броварської районної ради, до обласної ради балотується житель Броварів, директор ТОВ «Тензасоюзбуд» Анатолій Атрохов.

Хвиля

З-поміж 5-х представників Громадянського руху «Хвиля» броварцем є Максим Бабій, який перебуває на 43-ій позиції в загальному списку політсили. Він – самозайнята особа, адвокат. Під час місцевих виборів до Броварської міськради балотувався від партії «Народна опозиція».

Також від «Хвилі», але в 9-му виборчому окрузі (південь Київщини), балотується уродженка Броварів Лідія Буряк – фізична особа-підприємиця. А в 7-му –так само народжена в Броварах Оксана Трибель, тимчасово безробітня.

Європейська Солідарність

Від партії колишнього президента України Петра Порошенка у 4-му окрузі ідуть на вибори Олег Іваненко, який є 4-м у загальному списку. Він є приватним нотаріусом у Броварах, а також чинним депутатом Київської обласної ради від БПП «Солідарність». Також у переліку кандидатів є помічник і довірена особа Олега Іваненка Дмитро Горобчук.

Олег Іваненко

Олег Іваненко

У списку – депутат Броварської міської ради від БПП «Солідарність», працівник КП «Броваритепловодоенергія» Сергій Батюк; активістка партійної організації «Справа Громад», медична сестра із Требухова Богдана Драч, депутат Княжицької сільської ради, викладач у НПУ ім. Драгоманова Руслан Фірсов, учасник сутички за користування штучною водоймою в Княжичах.

За Майбутнє

Від партії «За Майбутнє» 22-ий у загальному списку і 4-ій у переліку від округу балотується Валентин Багнюк – директор Броварської багатопрофільної клінічної лікарні, уродженець Великої Димерки.

Валентин Багнюк

Валентин Багнюк

Також у переліку – Тетяна Харитонюк, начальниця відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та інфраструктури Броварської районної державної адміністрації; Оксана Круковська, власниця хореографічної майстерні «Мальва» в Броварах.

У списку від округу є двоє працівниць ТОВ «Броварський алюмінієвий завод»: Людмила Костира, начальниця відділу міжнародних зв’язків, та Оксана Левківська, її заступниця.

Партія національного егоїзму

Жодного представника Броварщини в списках «Партії національного егоїзму» виявити не вдалося.

Радикальна партія Олега Ляшка

Список «радикалів» у 4-му окрузі очолює Микола Загуменний, начальник управління економіки та інвестицій Броварської міської ради. Також до ради балотується його підлегла Олена Коваленко, головна спеціалістка в управлінні. У списках є і дружина чиновника – Тетяна Загуменна, яка іде в облраду від РПЛ у 3-му окрузі (Бориспільщина-Яготинщина).

Микола Загуменний

Микола Загуменний (фото з персональної сторінки)

Серед броварців у переліку кандидатів від 4-го округу також присутні  військовий пенсіонер Юрій Карпов і тимчасово безробітний Дмитро Мельниченко.

Окрім того, від 5-го округу (захід Київщини) балотується Сергій Богуш. Від 9-го (південь Київської області) – Володимир Суховієнко. Обидва – тимчасово безробітні уродженці Броварів.

Слуга народу

Від партії чинної державної влади першим у переліку округу та 28-м у загальному списку балотується Сергій Потрясаєв, засновник зареєстрованої в Броварах ТОФ «Еспі Фарм». На місцевих виборах 2015 року він балотувався до Броварської міської ради від «Батьківщини».

Сергій Потрясаєв

Сергій Потрясаєв (фото з персональної сторінки)

Також залишитися і в наступному складі обласної ради планує Наталія Гунько, яка пройшла від Радикальної партії Олега Ляшка. Її чоловік Анатолій Гунько нині також балотується – на довиборах до Верховної Ради на Чернігівщині. Раніше він був затриманий у справі щодо знищення і розкрадання земель Радіопередавального центру в Броварах.

Від «Слуг народу» балотуються і Володимир Колодюк, донедавна чиновник Державної фіскальної служби України, штатний помічник народної депутатки від «Слуги народу» Ольги Василевської-Смаглюк.

А також – помічниці народного депутата від броварського округу Миколи ГалушкаОксана Листопад і Крістіна Осадча. Нагадаємо, Галушко нещодавно повідомив про свій вихід зі «Слуги народу», а сьогодні таку заяву на Фейсбуку оприлюднила і Крістіна Осадча.

Ще один броварець у списку – Олексій Хилько, фізична особа-підприємець.

Головне фото – УНІАН 

Читайте також

12 кандидатів хочуть боротися за крісло голови Броварської ОТГ / міського головиЦВК затвердила форми та кольори бюлетенів на місцеві вибориДе в Броварах можна агітувати і де вже агітують. ФОТО

 

 

Джерело: Трибуна – Бровари