Хлопчик, який живе в Бориспільській лікарні: «нічий» чи ні?

image
6 Червня 2019, 10:41
Поділитися:

Уже понад два місяці живе у КНП «ББЛІЛ» (районна лікарня) Борисполя 3-річний Дмитрик, якого покинула у лікарні мати.

Служба у справах дітей та молоді Бориспільської РДА (керівник — Людмила Корніяка) готує документи для передачі дитини як невстановленої особи в дитячий будинок або прийомну родину. Хлопчик вважається безпритульним, хоча, за інформацією громадської організації Men’s Rights Ukraine, його родичів чиновники не шукали, незважаючи на те, що в поліції зафіксоване його справжнє ім‘я та прізвище, а також інформація щодо його родичів. Представники організації знайшли батьків дитини, а також родичів — бабусю і дядька з тіткою. Останні є молодою парою, мешкають у Києві та готові взяти опіку над своїм племінником. Подружжя двічі приїжджало в службу у справах дітей та молоді Бориспільської РДА, але дитину віддати їм відмовляються, бо, за версією чиновників, дитина знайдена на вулиці, а її особа не встановлена.

Так, 3 червня родичі дитини, адвокат сім’ї, журналісти 1+1, UA Перший, NewsOne, Четвертий канал та активісти організації завітали до Бориспільської РДА.

Голова Бориспільської РДА Олександр Туренко переконував, що хлопчик «невідомий», його знайшли на вулиці і довести, що це Грищенко Дмитро (так звати дитину) можна через суд і ДНК-експертизу. Щодо пошутку родичів, прозвучали слова: «Це не наша робота». Тому хлопчика передаватимуть в дитбудинок. Людмила Корніяка, голова служби у справах дітей, на запитання журналістів підтвердила, що до них приходила «якась жіночка, яка представилася мамою». Але, за словами Корніяки, ніяких документів не надала, хоча активісти стверджують: у них є всі необхідні документи родичів, що підтверджують родинні зв’язки з хлопчиком.

Громадська організація Men’s Rights Ukraine зазначає, що щомісяця фіксується безліч випадків злочинної недбалості, непрофесійної роботи та упередженого ставлення органів опіки. Наразі вони збирають подібні випадки як докази для необхідності реформування системи опіки в Україні.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама