Керувати Київщиною знову буде Олексій Кулеба

image
20 Травня 2022, 23:10
Поділитися:

20 травня 2022 г. 22:59

Кабінет Міністрів погодив звільнення з посади голови Київської обласної військової адміністрації генерал-лейтенанта Олександра Павлюка. Кермо областю знову перейде попередньому очільнику Київщини Олексію Кулебі, який очолював регіон з 8 лютого по 15 березня.

Про це KВ дізналася із повідомлення у Telegram-каналі представника Кабміну Дениса Шмигаля у Верховній Раді (ВР) Тараса Мельничука.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Відповідно до повідомленням, Кабмін погодив звільнення Олександра Павлюка з посади голови Київської облдержадміністрації та призначив на цю посаду попереднього очільника Київщини Олексія Кулебу.

Нагадаємо, екскомандувача операцією Об’єднаних сил (ООС) Олександра Павлюка президент України Володимир Зеленський призначив головою Київської ОДА ще 15 березня. Глава держави тоді зауважував, що створення обласної військової адміністрації мало додатково підсилити оборону столиці та Київської області. Звільнений же з цієї посади Олексій Кулеба мав допомагати військовому керівництву.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Читайте: Новим головою Київської військово-цивільної адміністрації став генерал-лейтенант Павлюк (відео)

Раніше KВ вже повідомляла, Олексій Кулеба у листопаді 2019 року розпорядженням Київського міського голови Віталія Кличка було тимчасово призначено на посаду директора Департаменту міського благоустрою КМДА з чотиримісячним випробувальним терміном на період відпустки Андрія Фіщука з догляду за дитиною.

Наприкінці 2020 року Кличко звільнив Кулебу з посади в порядку переведення в апарат КМДА. Виконання його обов’язків було покладено на першого заступника Тимура Ткаченка.

31 грудня 2020 року Кулеба було призначено першим заступником голови КМДА з питань самоврядних повноважень.

Читайте: Кулеба, которого прочат в губернаторы Киевщины, подал декларацию

Кулеба – креатура керівника Офісу президента (ВП) Андрія Єрмака, а тому питання з його призначенням в область вже тоді було майже вирішено. Раніше у ЗМІ повідомлялося, що у разі ухвалення закону про столицю головним претендентом на посаду голови КМДА називали саме Олексія Кулебу, і що саме він може “посунути” Віталія Кличка з цієї посади.

Так, у лютому Кабінет Міністрів погодив звільнення Василя Володіна з посади голови Київської облдержадміністрації (ОДА). На цю посаду і погодили призначення кандидатури першого заступника голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) з питань здійснення самоврядних повноважень Олексія Куліби. Відповідний Указ Президент України підписав 8 лютого.

Читайте: Кабмин согласовал увольнение с поста главы Киевской ОГА Володина и назначение на его место зама Кличко Кулебы

Кулеба встиг побути головою Київського регіону трохи більше місяця. Після того як 15 березня Володимир Зеленський звільнив Олексія Кулебу з посади голови Київської обласної державної адміністрації (КОДА), запровадив Київську обласну військову адміністрацію (КОВА) і призначив керувати нею генерал-лейтенанта Олександра Павлюка, владний ландшафт в столичному регіоні трохи змінився.

Після звільнення Кулебі певний час не могли знайти посаду. В перші тижні ексочільника облдержадміністрації титрували як людину, що займається вирішенням гуманітарних питань в Київській ОВА. Після 24 березня йому формалізували посаду. В Указ Президента про нагородження орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня Кулеба Олексій Володимирович був вписаний як керівник групи радників поза штатом начальника Київської обласної військової адміністрації.

Читайте: Звільнені та непризначені: Київщина відновлює політичне життя

Фото: колаж КВ

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона