Керівництво “Слуги народу” відхрестилось від фігуранта кримінальних справ Олексія Зіневича

image
19 Березня 2020, 12:42
Поділитися:

Дата публикации: 19 марта 2020.

У партії “Слуга народу” розповіли про політичних аферистів. Мова, зокрема, йшла і про бучанського бізнесмена та фігуранта багатьох кримінальних справ Олексія Зіневича.

12 березня 2020 року у інформаційній агенції “УНІАН” відбулась прес-конференція на тему: “Місцеві вибори 2020: старт роботи передвиборчого штабу партії “Слуга Народу” по Київській області”. Президентську партію представляли голова Олександр Корнієнко, а також Народні депутати Артем Культенко та Олександр Дубінський.

Серед інших питань, журналісти також запитали очільників партії, чи відповідає дійсності інформація про те, що Олексій Зіневич, який є фігурантом кримінальних справ щодо незаконного виділення землі у Бучі та щодо несплати податків і військового збору, купив собі Ірпінську та Бучанську організації партії «Слуга народу». За інформацією журналістів, саме таку інформацію розповсюджує Олексій Зіневич серед свого оточення.

Відповідаючи на це питання керівництво партії “Слуга народу” відхрестилась від будь-яких зв’язків із Олексієм Зіневичем, та наголосили, що зараз є безліч політичних аферистів, які вештаються містом.

«Ви його наступного разу візьміть за шиворот, приведіть сюди, і нехай він нам скаже про це. Я взагалі не знаю, хто ця людина і жодного разу цю людину в очі не бачив. Аферистів, бажаючих швидко “обілетитися” зараз під прикриттям того, що кампанія тільки починається, буде велика кількість. До того ж, я не виключаю, що хтось буде бігати, ходити, пропонувати… Повірте, для мене моя репутація важливіша», – заявив колишній журналіст Олександр Дубінський.

Олексій Зіневич є сумновідомою особою в Ірпені та Бучі, його називають партнером ексрегіонала та мера Бучі Анатолія Федорука. За дивним збігом обставин, земельні ділянки, які Олексій Зіневич отримав на підставних осіб також знаходяться у Бучі, на його користь захоплено було навіть міську вулицю. Це безпрецедентний випадок в Україні. Загалом Олексій Зіневич є фігурантом ряду кримінальних проваджень щодо незаконного заволодіння землею, самозахоплення міської вулиці, шахрайства, ухилення від сплати податків.

За інформацією видання Громада приірпіння, саме компанія-провайдер “Бест”, яка належить Олексію Зіневичу, свого часу здійснила СМС- розсилку з запрошенням на “віче” у підтримку Анатолія Федорука. До слова, саме “Бест”, ймовірно, надав Федоруку перед виборами до Верховної ради в 2014 році базу мобільних номерів своїх клієнтів для здійснення передвиборчої агітації. Тоді виборцям різних населених пунктів приірпіння дзвонили й пропонували голосувати на виборах за Федорука.

Складно приховати і той факт, що ефір “Погляду”, телеканалу, який належить Олексію Зіневичу, рясніє компліментарними сюжетами щодо Ворзельської та Бучанської влади, та особисто до Анатолія Федорука. Так, недавно “Погляд”, видання Ірпінь.ОнлайнMy BuchaЗоря ПриірпінняПортал Ірпеня та інші медіа, які прямо чи опосередковано належать фігуранту багатьох кримінальних справ щодо незаконного виділення земельних ділянок у Бучі Київської області Олексію Зіневичу, проігнорували новину про судове засідання, де одним із обвинувачених є мер Бучі Анатолій Федорук.

За інформацією видання “Моя Київщина” мер Бучі Анатолій Федорук розрахувався з Зіневичем землею за позитивні відеосюжети на каналі “Погляд”. Цікаво, що маєток Зіневича знаходиться недалеко від так званого “Бучанського Межигір‘я”, яке і стало предметом судового розгляду щодо мера Бучі Анатолія Федорука.

Таким чином, не дивно що керівництво “Слуги народу” заперечило будь-які зв’язки із “токсичним” бучанським бізнесменом, а самому Олексію Зіневичу очевидно не вийде закрити свої численні кримінальні справи прикриваючись зв’яками з президентською партією.

Джерело: МИСТОИНФОРМ