Керівники закладів позашкільної освіти визначили пріоритети роботи у 2020/2021 навчальному році

image
21 Вересня 2020, 11:50
Поділитися:

18 вересня відбулася онлайн колсант-студія з керівниками закладів позашкільної освіти Київської області. Учасниками заходу стали 82 керівники закладів позашкільної освіти.

У процесі роботи колсант-студії було окреслено широке коло питань у сфері освітньої діяльності зазначених закладів. Метою заходу було надання допомоги керівникам закладів позашкільної освіти у здійсненні  управлінської діяльності щодо формування регіональної політики функціонування системи позашкільної освіти в умовах адміністративно-територіальної реформи, державно-громадського партнерства у сфері позашкільної освіти та створення внутрішньої системи забезпечення якості освіти у зазначених закладах відповідно до сучасних вимог.

В.о. директора департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Жанна Осипенко, звернула увагу на створення регіональної моделі розвитку позашкільної освіти в районах, містах та ОТГ Київської області. Вона наголосила на тому, що діти повинні отримувати якісну та доступну позашкільну освіту. Тому розширення мережі закладів позашкільної освіти області є одним із важливих та пріоритетних завдань місцевих органів управління освітою та органів місцевого самоврядування.

Учасники колсант-студії зауважили, що при умові ефективного партнерства закладів позашкільної освіти, влади та громадськості можна досягти вагомих результатів.

У ході роботи учасники заходу обговорили питання про регіональні тенденції функціонування закладів позашкільної освіти в умовах децентралізації влади, про створення внутрішньої системи забезпечення якості освіти як основи сталого розвитку закладу позашкільної освіти, про пріоритети та план проведення організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю в закладах позашкільної освіти у 2020/2021 навчальному році. А також окреслили пріоритетні напрями діяльності закладів позашкільної освіти та нові підходи до їх нормативно-правового забезпечення у 2020/2021 навчальному році.

За підсумками роботи колсант-студії було визначено пріоритетні завдання розвитку позашкільної освіти Київщини у 2020/2021 навчальному році.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація