Керівників підприємств штрафуватимуть за неявку працівників до ТЦК: деталі, – ВІДЕО

Керівників підприємств штрафуватимуть за неявку працівників до ТЦК: деталі, – ВІДЕО
16 Травня 2024, 19:43
Поділитися:

Новий закон про мобілізацію передбачає штрафування керівників підприємств за неявку підлеглих на виклик до територіального центру комплектування.

Про це заявив член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та розвідки, “слуга” Олександр Федієнко каналу “Київ24”.

Керівник повинен буде видати під розпис повістки військовозобов’язаним працівникам і забезпечити їхню явку до ТЦК.

“Якщо вони (військовозобов’язані – ред.) не приходять туди, відповідно на цю особу (керівника – ред.) накладається адміністративна відповідальність”, – сказав Федієнко.

Він сказав також, що як правник не вбачає у такому механізмі раціонального підходу, оскільки це є “перекладанням відповідальності” з працівника на керівника.

Незрозуміло, зауважив Федієнко, як це застосовуватиметься на практиці. Ймовірно, розроблять якийсь додатковий механізм.

Новий закон про мобілізацію передбачає, що деталі вручення повісток, а також Порядок проведення призову громадян на військову службу має регулювати Кабмін.

У законі додається визначення поняттю оповіщення. Цей термін включає у себе виклик громадян до ТЦК, а також вручення чи надсилання повісток.

Відповідно, до обов’язків підприємств, установ та організацій додається забезпечення своєчасного оповіщення працівників. А отже, і вручення повісток.

Тому Кабмін тепер має визначити механізм взаємодії між органами влади та підприємствами та організаціями всіх форм власності, поліцією та ТЦК щодо призову громадян.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Україні цього тижня зміняться правила видачі повісток.

Ми маємо Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua” – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua