Керівника Департаменту Київводоканалу та підрядника підозрюють у привласненні коштів при закупівлі насосного обладнання

image
21 Червня 2023, 10:51
Поділитися:

21 червня 2023 г. 10:45

У Києві правоохоронці підозрюють керівника Департаменту ПрАТ “АК “Київводоканал” та підрядника у розтраті бюджетних коштів. Посадовцю та керівнику підприємства інкримінують нанесення збитків у понад 1,7 млн гривень під час закупівлі насосів.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Згідно з матеріалами слідства, з метою розтрати бюджетних коштів службові особи Київводоканалу забезпечили підконтрольному товариству перемогу в тендері на закупівлю глибинних насосів. Надалі уклали з ним відвідний договір, попри те, що фірма запропонувала ціни, значно вище ринкових”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У прокуратурі зазначають, що різницю у вартості, яка становить понад 1,7 млн гривень, учасники оборудки розподілили між собою.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури керівнику Департаменту Київводоканалу повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України, а керівникові товариства – за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Зазначимо, з 12 квітня 2021 року головою правління та генеральним директором ПрАТ “АК “Київводоканал” є Сергій Крушановський.

Нагадаємо, у січні 2023 року правоохоронці повідомили про підозру двом посадовцям ПрАТ “АК “Київводоканал” у зловживання службовим становищем при проведенні тендерів на закупівлю глибинних насосів. Вже у лютому місяці поточного року справу було передано до суду.

Читайте: Посадовці Київводоканалу та підрядник постануть перед судом у справі про привласнення 2 млн гривень на закупівлі насосів

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона