Керівник первинної медицини Ірпеня спростував звинувачення ексдепутата на адресу ірпінських лікарів

image
5 Серпня 2020, 17:01
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Керівник Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський спростував звинувачення на адресу медиків Ірпеня, які опублікував у фейсбуці колишній депутат міської ради Тимофій Бусел.

За словами ексдепутата, в одній із амбулаторій міста, куди він звернувся з проханням про тестування на коронавірус, йому запропонували заплатити за дослідження 1230 грн, «тому що, виявляється, приватна контора обробляє всі тести». На цій підставі автор посту звинуватив у корупції медиків, а з ними й місцеву владу.

«Сьогодні ексдепутат Ірпінської міської ради Тимофій Бусел безпідставно розкритикував роботу лікарів Ірпеня та діяльність ірпінських амбулаторій. Як керівник Антивірусного штабу Ірпеня змушений стати на захист честі та гідності наших лікарів, які перебувають на передовій боротьби з епідемією та щодня рятують життя ірпінчан, ризикуючи своїм життям», — зазначив у фейсбук-групі «Сімейний Лікар. Ірпінь» Андрій Левківський.

Він наголосив, що інформація про дороговартісніть тесту для пацієнтів не відповідає дійсності.

«Детально поясню Вам, чому Ви безпідставно звинуватили наших лікарів, — звернувся очільник первинної медицини Ірпеня до Бусела. — Якщо у Вас укладена декларація з сімейним лікарем – Ви маєте змогу за призначенням лікаря пройти тестування на COVID-19. Сам аналіз буде безкоштовний та буде робитись у вірусологічній лабораторії Центру громадського здоров’я Києва. Ви платите лише 108 грн за витратний матеріал (пробірка) та транспортування. Результат отримаєте у період до 5 діб. Якщо ж у Вас з якихось причин не має декларації з сімейним лікарем, а отже і підстав безкоштовно обслуговуватись, Ви здаєте аналіз на комерційній основі у нас, і ми робимо його у партнерів первинної медицини — в лабораторіях “Омега” чи “Неолаб”. Тоді вартість буде понад 1000 грн, і результат Ви отримаєте протягом 2 діб. При цьому направлення лікаря не потрібно. Ще існує третій варіант для тих, хто не уклав декларацію з сімейним лікарем та полюбляє метати фейки у фейсбуці – це заплатити за консультацію лікаря у нашому закладі 288 грн та 108 за транспортування – так дешевше. Тож вирішувати саме Вам. Якщо немає фінансової можливості здати аналізи – укладайте декларацію з сімейним лікарем».

«Ми неодноразово давали роз’яснення щодо цих питань, але ще раз дублюю їх для пана ексдепутата Тимофія Бусела: https://www.facebook.com/groups/446976942503924/permalink/838951566639791/», — додав керівник центру первинної медико-санітарної допомоги.

«Тому, шановний пане розповсюджувач фейків та передвиборчого чорного піару Тимофій Бусел, Ваша спроба очорнити лікарів Ірпеня виявилася нікчемною і безрезультатною», — підкреслив Андрій Левківський.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV