Кашлюк у всієї родини, хвороба Лайма і дизентерія Зонне – медичні новини липня

image
26 Липня 2019, 18:27
Поділитися:

Починаючи з останніх чисел червня і до сьогодні в Броварах помітно зменшилось число хворих на кір. Серед містян продовжують реєструвати зараження кліщовою хворобою Лайма, а броварський ліс через пошесть навіть визнали небезпечним. Водночас помітнішими стали кишкові захворювання, серед яких, окрім сальмонельозу, з’явилась і дизентерія Зонне. Останнього тижня також стався груповий випадок зараження кашлюком. Про це йдеться у звітах броварського міськрайонного відділу лабораторних досліджень.

Як ідеться у звіті за 18-25 липня, кашлюком у Броварах захворіли одразу троє членів однієї родини – двоє дітей та один дорослий. Ніхто з них не був вакцинований проти недуги, пацієнти опинилися на амбулаторному лікуванні. Судячи зі звітів фахівців, випадки кашлюка не траплялися в Броварах протягом тривалого часу.

Водночас кором минулого тижня захворіли лише двоє – дорослий і дитина. Загалом за останні чотири тижні трапилось тільки 15 заражень цією небезпечною недугою. У дітей – лише в 4-х випадках. Нагадаємо, минулого місяця кір різко зменшив свої показники. Головні лікарі міста тоді пов’язали тенденцію із закінченням навчання школярів і вихованців садочків. У липні тенденція продовжилась.

У відділі лабораторних досліджень продовжили реєструвати випадки інфекційної кліщової хвороби Лайма. За місяць серед жителів міста сталося 5 заражень, усі хворі – дорослі, діагнози підтверджені лабораторно. Один із випадків стався на городі в Броварах, а решта 4 – в броварському лісі. Фахівці визнали: через пошесть на хворобу Лайма ліс – небезпечний.

Не порадували у липні й кишкові недуги. Протягом місяця щотижневе число гастроентероколітів зросло до 13-18 випадків. Окрім того, за місяць сталось 7 випадків сальмонельозу. А в попередні 7 звітних днів вперше за тривалий час спостережень фахівці провідомили про випадок дизентерії Зонне – у дитини віком 2 роки, – що підтвердили лабораторно.

Окрім іншого, за 4 тижні відділ лабораторних досліджень встановив 19 випадків вітряної віспи, 6 – мононуклеозу, 4 нововиявлених захворювань туберкульозом (у тому числі три випадки – відкритої заразної форми) і 1 недужого на скарлатину. А також відділ зареєстрував 15 укусів людей тваринами.

Джерело: Трибуна Бровари