«Картку киянина» протестували у хлібних кіосках і порахували пільговиків у транспорті

image
26 Лютого 2019, 16:51
Поділитися:

Як вже писав “Вечірній Київ”, протягом березня у столиці налаштують термінали й запустять систему, коли соціальний хліб у фірмових кіосках «Київхліб» можна буде купити зі знижками тільки за допомогою Картки киянина. У Києві 20 лютого нова система була протестована. За допомогою Картки киянина ідентифікували пільговика, визначили, яка знижка на купівлю хліба йому належить.
 
– Співробітники КП ГІОЦ купили соціальний хліб, система сама автоматично нарахувала відсотки знижки на товар відповідно до ідентифікованої категорії пільговика, – повідомляє директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров. – Наразі налагоджуємо процеси у декількох фірмових кіосках ПАТ «Київхліб» на робочому сервері КП «ГІОЦ» з використанням муніципальних карток «Картка киянина». Незабаром всі 146 кіосків обладнають приладами для зчитування Карток.
 
Як писав “Вечірній Київ”,  фахівці вважають Картку киянина дуже перспективним інструментом для використання всіма мешканцями міста. Зокрема, Картка киянина добре зарекомендувала себе у наземному комунальному транспорті. Юрій Назаров уточнив, що з 1 січня  по 25 лютого було зафіксовано 3 578 436 реєстрацій електронного квитка у транспорті міста, в тому числі картки «Картка киянина» – 3 543 290 пільгових перевезень, з яких у метро – 598 039, у наземному транспорті – 2 2945 251.
 
Як нагадав директор Департаменту, у Києві триває дослідна експлуатація автоматизованій системі обліку оплати проїзду в міському транспорті. Вона завершиться у листопаді.
 
 

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniykiev.com.ua

Джерело: Вечірній Київ