Карплюк став лавреатом міжнародної премії та оголосив про нову номінацію Літературної премії Ірпеня (відео)

Карплюк став лавреатом міжнародної премії та оголосив про нову номінацію Літературної премії Ірпеня (відео)
10 Вересня 2021, 10:36
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

З нагоди 30-ї річниці створення Національної спілки письменників України голові Інвестиційної ради Ірпеня Володимиру Карплюку була присуджена Міжнародна премія газети «Літературна Україна» та вручена Почесна грамота НСПУ. Нагородження відбулося в Києві під час урочистих зборів на честь ювілею, на які, крім письменників, були запрошені представники державної влади, лідери релігійних і громадських організацій, меценати, діячі мистецтв.

«Місто Ірпінь в останні роки робить усе для того, щоби письменницька спільнота і культура в цілому розвивалися, щоби максимально підтримати письменників. Зокрема, ви чудово знаєте, що спільно з НСПУ ми кілька років тому реконструювали парк Письменників. На сьогоднішній день це єдиний в Україні письменницький парк, яким більшість із вас користується. І я щиро вірю, що він надихає вас творити», – сказав у своєму виступі Володимир Карплюк.

За його словами, на честь ювілею НСПУ Інвестиційна рада Ірпеня й Товариство «Відважних» вирішили збільшити кількість номінацій Літературної премії Ірпеня.

«Наше Товариство “Відважних” минулого року заснувало Літературну премію Ірпеня. Ми вже вручили її першим лавреатам і переконані, що будемо так само активно продовжувати. Премія в трьох номінаціях – проза, вірші й дитячий напрямок – була спрямована на підтримку молодих письменників-початківців – тільки тих, хто жодного разу не видавався. Але сьогодні на честь 30-річчя Спілки письменників ми вирішили додати цього року номінацію для вже виданих книг – додамо ще 150 тисяч гривень премії для цього напрямку», – зазначив Карплюк.

«Хочу засвідчити, що справді в нас надзвичайно плідна результативна співпраця з Володимиром Карплюком ще з часів, коли Володимир Андрійович очолював міську владу Ірпеня. На сьогодні він є головою Інвестиційної ради міста Ірпінь, і ми продовжуємо працювати на благо Спілки письменників, на благо нашої культури, за що я Вам щиро-щиро дякую», – наголосив, у свою чергу, голова НСПУ Михайло Сидоржевський.