Карплюк: “Go вчити англійську і змінювати статистику!”

image
15 Березня 2019, 14:31
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Володимир Карплюк підняв питання низького рівня знання англійської мови серед українців та навів невтішну статистику авторитетних міжнародних дослідників. На прикладі Ірпеня він розказує, як можна вирішити це питання в кожному українському місті чи селі.

«Минулого року Україна опинилася на 43-му місці у рейтингу за рівнем знання англійської мови у світі. Такі результати спеціального дослідження компанії English Proficiency Index. Усього у рейтингу – 88 неангломовних країн.

Результати ще одного дослідження від компанії TNS, показують, що 89% опитаних українців вчили англійську мову, однак лише 18% володіють нею на рівні вище середнього»

За словами Володимира Карплюка, порівняно з країнами Європи, Україна істотно відстає, адже більше половини жителів країн ЄС знають щонайменше дві мови. А 38% європейців вільно володіють англійською. Україна обрала європейський вектор розвитку, а це означає, що без англійської мови нам не обійтися. Одна з цілей мовної політики ЄС полягає в тому, щоб кожен європейський громадянин володів двома іноземними мовами.

Володимир Карплюк розказав, як цей непростий виклик для всіх українців долають в Ірпені:

«В Ірпені ми активно підтримуємо мовну політику ЄС. З 2017 року в місті працює волонтерка Корпусу Миру Еммері Браккі. Спільно з міською радою вона організовує проекти розвитку, в тому числі це стосується вдосконалення знань з англійської мови. Щотижня Еммері Браккі проводить speaking club для старшокласників у школах Ірпеня – почергово у кожному закладі. Таким чином мова для школярів стає живою, а не просто текстами у підручниках”.

За ініціативи Еммері Браккі, учні з Ірпеня взяли участь в національному етапі Міжнародного конкурсу творчого англомовного письма “Write On”. І одразу дві учениці посіли призові місця. Аліна Сербіна зі школи №12 перемогла серед восьмикласників з усієї України. А представниця ЗОШ №3 Уляна Ситник посіла друге місце серед учнів 6-тих класів».

Більше про те, як в Ірпені опановують англійську мову – в блозі Володимира Карплюка інтернет-сайту КиевВласть



Джерело: ITV