Карантині обмеження – не перепона для вирішення соціально важливих питань

image
30 Квітня 2021, 10:49
Поділитися:

За дорученням голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна 28 квітня під головуванням директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігоря Мещана проведено он-лайн засідання тимчасової комісії Київської облдержадміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

В роботі комісії взяли участь керівники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та керівники підприємств-боржників із виплати заробітної плати і сплати єдиного соціального внеску.

Відкриваючи засідання комісії Ігор Мещан поінформував членів комісії про стан організації роботи з погашення заборгованості із заробітної плати та забезпечення трудових прав працівників в області.

В ході засідання тимчасової комісії заслухано представників підприємств, що мають заборгованість із заробітної плати щодо заходів, які вживаються для її погашення.

Відповідно до наданих пояснень, виникнення заборгованості із виплати заробітної плати обумовлено протиепідеміологічними обмеженнями поширення інфекційної хвороби COVID-19, які в тій чи іншій мірі вплинули на господарську діяльність підприємств. В деяких випадках такі обмеження призвели до призупинення виробничої діяльності підприємств, виконання замовлення за договорами, що в свою чергу призвело до зменшення фінансових надходжень та виникнення боргів. Керівники підприємств в повній мірі усвідомлюють свою відповідальність, важливість своєчасної виплати заробітної плати та виявили готовність до співпраці з органами виконавчої влади і органами місцевого самоврядування для вирішення даного соціально важливого питання.

За підсумками засідання комісії органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування надані відповідні доручення спрямовані на погашення заборгованості із заробітної плати та єдиного соціального внеску.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація