Карантин триває. Діти мають вийти на навчання 18 лютого

image
11 Лютого 2019, 16:18
Поділитися:

Завтра, 12 лютого, у броварських школах навчання не відновиться. Рішення про продовження карантину ухвалили сьогодні, після опитування серед школярів, їхніх батьків задля визначення поточної захворюваності учнів. Про це «Трибуні Броварів» повідомила Віра Товстоног, керівниця броварського районного відділу лабораторних досліджень.

Скільки саме зараз хворих учнів, наразі не повідомляють. Однак за результатами опитування проведеного дистанційно, лікарі та чиновники вирішили карантин не припиняти. Заборону на навчання в організованих колективах продовжили до 16 лютого (включно). Тож діти мають вийти із незапланованих канікул у понеділок, 18 лютого, якщо карантин не продовжать ще раз, зазначає Віра Товстоног.

Віра Товстоног

Слід зауважити, що про необхідність продовжити карантин керівниця відомства повідомила ще зранку під час оперативної наради за участі першого заступника міського голови. Таку рекомендацію вона пояснила тим, що захворюваність, згідно з даними на четвер, лишається високою. До того ж, стало більше шпиталізованих із ГРВІ, що свідчить про тяжчий перебіг захворюваності.

За інформацією відділу лабораторних досліджень, із 1 по 7 лютого на грип і ГРВІ в Броварах захворіло 857 осіб, у тому числі 589 дітей. Це менше, ніж попереднього тижня на 81 хворого, лише на 8,6 %, – акцентує Віра Товстоног. До того ж, захворюваність знизилась саме завдяки тому, що діти пішли на карантин, вважає очільниця установи.

Згідно зі звітом відділу лабораторних досліджень, минулого тижня поклали до стаціонару 28 недужих на ГРВІ, з яких дітей до 17 років – 21. Число госпіталізованих зросло на 21,7 % у порівнянні з попереднім тижнем.

У відомстві вказують, що епідемічний поріг для Київщини наше місто не подолало – до нього лишається 22,4 %. Однак столична область уже перейшла межу загальноукраїнського порогу – на 4,8 %. Про це йдеться в останньому звіті від Міністерства охорони здоров’я України. Згідно з наданою інформацією, в Україні триває тенденція на збільшення захворюваності на грип і ГРВІ.

Джерело: Трибуна Бровари