Капремонти під час війни: міст у Броварах на Онікієнка здорожчав із 80 млн грн до понад 154-ох | Трибуна

Капремонти під час війни: міст у Броварах на Онікієнка здорожчав із 80 млн грн до понад 154-ох | Трибуна
23 Травня 2024, 20:32
Поділитися:

Капремонт шляхопроводу на вул. О. Онікієнка за останні роки став одним із найкоштовніших проєктів для місцевого бюджету.

Сьогодні на позачерговому виконкомі затвердили вкотре відкориговану проєктно-кошторисну документацію за робочим проєктом «Капітальний ремонт шляхопроводу через залізничні колії по вул. Онікієнка Олега.
Зокрема у графі кошторисна вартість вказана сума 154 млн 159 тис. грн, що значно перевищує ту вартість, із якої будівництво стартувало.

Нагадаємо, після проведення тендерних торгів, у січні 2022 року управління БЖКГІТ уклало договір із ТОВ «Мостобудівельний загін №112» на 80 млн грн. Тоді планувалося роботи розпочати в лютому і завершити до кінця 2023 року. Але розпочали 7 березня 2023 року. Під час виконання капремонту виникла необхідність у проведенні додаткових робіт і проєкт пішов на коригування.

«Шляхопровід проєктував у 2016 році відділ капітального будівництва, але були впроваджені нові норми ДБН, і ті матеріали, які застосовували раніше, вже не використовуються. Ба більше, багато матеріалів, які виготовлялися в росії, замінили на західні, що також вплинуло на здорожчання будівництва»,– пояснювала начальниця УБЖКГІТ Світлана Решетова.

Тоді ж кошторисну вартість шляхопроводу оцінили в 118 млн грн.

Наразі капремонт пройшов чергове коригування, бо в проєкт вносилися певні зміни.

«Роботи розпочнуться за 2 тижні, основні технологічні рішення вже впроваджені, залишилося облаштування під’їздів до шляхопроводу, які треба розширити та заасфальтувати, тож до осені ми точно закінчимо ремонт», – повідомила Світлана Решетова.

Читайте також:

У всіх ТЦК запрацювала електронна черга: як зареєструватись
Нова система оповіщення в Броварах: чому так довго облаштовують та коли запрацює?
Блокпости: які документи потрібно мати для перевірки
У екс-голови Броварської РВА Володимира Майбоженка, що перебуває під вартою за п’яне ДТП, змінився адвокат

 

Джерело: Трибуна – Бровари