Канікули по-новому: коли та скільки будуть відпочивати школярі

image
14 Серпня 2019, 14:37
Поділитися:

З цього року школи України визначатимуть дати канікул з понеділка до неділі – так буде простіше складати графіки і планувати заняття. Навчальний рік 2019-2020 орієнтований на систему чвертей та поділений на 4 канікулярні періоди.

Початок навчального року-2019, швидше за все, зміститься на день через неділю, на яку припадає 1 вересня. Тому можна припустити, що на перший дзвоник школярі підуть 2 вересня. Навчальний процес повинен закінчитися 25 жовтня (у п’ятницю). Тобто осінні канікули почнуться в понеділок 28 жовтня і триватимуть до 3 листопада 2019 року.

Друга чверть буде найкоротшою – всього сім навчальних тижнів. 23 грудня почнуться зимові канікули, а на навчання діти вийдуть після новорічних і різдвяних свят 8 січня, яке припадає на середу. Але не виключено що дати 16-денної перерви в навчанні будуть переглянуті, а зимові канікули скорочені.

Найдовшою буде третя чверть, яка розпочнеться 8 січня, а закінчиться в п’ятницю 20 березня та вже 23 березня почнуться весняні канікули, які триватимуть до 29 березня включно.

Початок останньої чверті навчального року 2019-2020 припаде на понеділок 30 березня. Триватиме вона приблизно 9 тижнів, до 29 травня (п’ятниця). Таким чином літні канікули у школярів стартуватимуть з понеділка 1 червня.

Дати останніх дзвоників щорічно зазнають змін, тому закінчення четвертої чверті в 2020 році теж може бути перенесено. Закінчитися літні канікули повинні традиційно, 31 серпня.

2016rik.com.ua

Читайте також:

Подаруйте своїй дитині новий гаджет, а собі – спокій за нього!

В Україні водоканали можуть перейти на погодинну подачу води

Зникнення 18-річного хлопця виявилося жартом його друзів

В Україні можна оформити пенсію онлайн

Джерело: Новости Броварів