Кабмін заборонив чиновникам під час війни виїжджати за кордон без поважних причин

image
27 Січня 2023, 19:11
Поділитися:

27 січня 2023 г. 19:06

Кабінет міністрів України (КМУ) на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) схвалив постанову, яка забороняє на час війни виїзд чиновників за кордон без поважних причин. Це стосується широкого кола посадовців – від представників місцевої влади до народних депутатів і міністрів.

Про цеKВ стало відомо з промови прем’єр-міністра Дениса Шмигаля при відкритті засідання КМУ 27 січня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Народні депутати, урядовці, представники місцевої влади, прокурори, судді та багато інших посадовців можуть перетинати державний кордон на підставі службового відрядження”, – наголосив Шмигаль.

Він підкреслив: “Виїхати за кордон для переговорів, для лікування, для догляду за неповнолітніми дітьми – можна. Кататися на відпочинок — ні. На жаль, є ті, хто на 12-й місяць повномасштабної війни не зрозумів цих базових речей”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як інформувала KВ, 23 січня 2023 року Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким офіційно заборонив виїзд за кордон членам Кабінету міністрів, депутатам Верховної Ради, суддям, прокурорам, членам Офісу президента та іншим політикам та топ-чиновникам. Вони зможуть виїхати за кордон виключно у службові відрядження.

Указу президента передувало рішення РНБО, а також низка скандалів, пов’язаних з відпочинком за кордоном впливових посадовців.

Уже після того як вийшов указ Зеленського стало відомо, що в неофіційному (тобто не від Верховної Ради) відрядженні у Таїланді перебуває ексочільник Київської міської парторганізації “Слуги народу”, столичний мажоритарник Микола Тищенко. Попри виправдання з посиланням на нібито грудневі доручення вищого керівництва, ця його подорож призвела до позбавлення членства в партії та посади заступника голови у парламентській фракції.

Читайте: Президент заборонив політикам та топ-чиновникам просто так кататись за кордон

Фото: Урядовий портал

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона