Кабмін визначився з травневим та червневим тарифом на електроенергію | Трибуна

image
28 Квітня 2021, 16:35
Поділитися:

Кабінет Міністрів продовжив механізм дії публічних соціальних обов’язків до 30 червня. Відтак ціну на електроенергію для населення не підвищуватимуть. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Телеграм-каналі.

Із 1-го травня ціна на електроенергію буде такою ж, як і була з 1 січня 2021 року – 1 грн 68 коп. за кВт/год.

Крім того, очільник Кабміну повідомив про нові правила, які ухвалили на ринку електроенергії. Вони встановлюють, що державні компанії «Енергоатом» та «Укргідроенерго»  здійснюватимуть продаж електроенергії напряму постачальникам універсальних послуг.

Відбуватиметься це за двосторонніми договорами та без посередника у вигляді держпідприємства «Гарантований покупець».

«Гарантований покупець» – Це державне підприємство, що представляє інтереси громадян та держави в процесі функціонування ринку електроенергії.

«Гарантований покупець» створений урядом для підтримки розвитку зеленої енергетики, забезпечення населення доступною електроенергією та загального підвищення ефективності нового ринку електричної енергії.

Нагадаємо, що в Україні до 1 січня 2021 року діяв пільговий тариф на електроенергію – 90 коп за кВт/год для населення на перші 100 кіловатів. Цей тариф Кабмін скасував 28 грудня 2020 року.

ФОТО – Громадське

Читайте також:

Тарифи на тепло та гарячу воду не підвищуватимуть. Поки що

За вивезення сміття броварчани платитимуть більше

Щоб платити за газ менше: як змінити постачальника газу

Кому держава компенсуватиме електроопалення

Джерело: Трибуна – Бровари