КабМін визначив дати початку та закінчення навчального року 2024/2025

КабМін визначив дати початку та закінчення навчального року 2024/2025
24 Липня 2024, 13:48
Поділитися:

Кабінет міністрів України визначився з датами початку та закінчення навчального року в нашій країні. Проте місцевим органам влади надані широкі повноваження щодо організації освітнього процесу.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль назвав дати першого та останнього дзвінків в українських школах у навчальному році 2024-25 років. Освітній процес розпочнеться 2 вересня, а завершиться 30 червня, повідомляє інтернет-портал biz.today.ua.

“Обласним адміністраціям доручено забезпечити організацію процесу залежно від безпекової ситуації на тій чи іншій території”, – зазначив глава уряду.

На обласні управління освіти покладено не лише піклування про безпеку учнів та педагогів. Кабінет міністрів дозволив їм, враховуючи особливості ситуації в регіоні, самим визначати початок та тривалість канікул, змінювати навчальний розклад та навіть запроваджувати шестиденний навчальний тиждень.

Ще у червні Міністерство освіти та науки дозволило місцевим органам влади не орієнтуватися на офіційну дату початку навчального року. Якщо це необхідно, заняття у школах, ПТУ та навіть вишах можуть розпочатися вже у серпні.

Деякі регіони вже користувалися новими повноваженнями. Як ми повідомляли раніше, Чернівецька область стала першою, яка перенесла стандартну дату початку освітнього процесу. Перший дзвінок у регіоні пролунає вже 19 серпня, а завершиться навчальний рік 6 червня.

Уряд назвав дати початку та закінчення навчального року 2024/2025

Уряд назвав дати початку та закінчення навчального року 2024/2025

Причому осінні та весняні канікули у Чернівцях мають намір скасувати та перевести школи на студентський формат двох семестрів:

перший семестр: 19 серпня – 29 листопада;другий семестр: 3 лютого – 6 червня.

У Черкасах планують перейти на формат двох семестрів у загальноосвітніх установах. Але навчальний рік тут почнуть, як і належить, на початку вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Білої Церкви – головні та останні новини БЦ сьогодні, події в Білій Церкві