Кабмін виділив 4,4 млрд гривень на програму єВідновлення

image
18 Травня 2023, 16:31
Поділитися:

18 травня 2023 г. 16:24

Кабінет міністрів Дениса Шмигаля виділив 4,4 мільярда гривень на програму єВідновлення з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Програма стартувала 10 травня та передбачає, що громадяни, чиє житло отримало незначні пошкодження внаслідок збройної агресії рф і яке ще не було відремонтоване, зможуть скористатись послугою єВідновлення для отримання державної допомоги для відновлення свого житла.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України отримає 4,4 мільярда гривень з коштів Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на виплату допомоги за програмою єВідновлення. Відповідне рішення було ухвалене під час засідання Кабінету міністрів”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що Кабмін ухвалив відповідні зміни до Порядку використання коштів Фонду ліквідації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 р. №118, щодо виділення 4,4 мільярда гривень для виплат компенсацій для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією.

В міністерстві зазначили, що за перший тиждень роботи програми державної допомоги на відновлення пошкодженого житла єВідновлення подано 10 440 заяв про виплату допомоги.

“Понад 56% заяв стосуються допомоги щодо відновлення квартири, 43,4% – приватного будинку та менше 1% – інших житлових приміщень. Найбільше заяв подали жителі Харківської (3554 заяви), Київської (2852), Миколаївської (870), Донецької (688) та Херсонської (649) областей. Далі комісії, які будуть створені при органах місцевого самоврядування, опрацюють заяви та розпочнуть безпосереднє обстеження житла. Таких комісій, станом на 17 травня, створено вже 108”, – додають в міністерстві.

Читайте: На Київщині майже 3 тисячі осіб подали заяви про отримання допомоги в рамках програми єВідновлення

Нагадаємо, 10 травня, громадяни, чиє житло отримало незначні пошкодження внаслідок збройної агресії рф і яке ще не було відремонтоване, зможуть скористатись послугою єВідновлення для отримання державної допомоги для відновлення свого житла. Йдеться, перш за все, про заміну вікон чи дверей, ремонт покрівлі тощо.

Читайте: єВідновлення: в Україні стартувала програма держдопомоги для відновлення пошкодженого житла (інструкція)

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона