Кабмін ухвалив рішення, яке дозволяє демонтувати у столиці пам’ятники Пушкіну та Щорсу й перенести могилу Ватутіна

image
10 Листопада 2023, 20:47
Поділитися:

10 листопада 2023 г. 20:41

Кабінет міністрів України (КМУ) вилучив з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення пам’ятник Пушкіну на столичному Берестейському проспекті, пам’ятник Щорсу на бульварі Т. Шевченка, а також перенести могилу генерала Ватутіна з Маріїнському парку.

Про цеKВ дізналася з повідомлення на Урядовому порталі за підсумком засідання КМУ під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 10 листопада 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Уряд ухвалив рішення про вилучення з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення пам’ятників (…) російським і радянським діячам. (…) Так, з реєстру вилучили: пам’ятник Пушкіну на проспекті Берестейському, пам’ятник Щорсу на бульварі Т. Шевченка, могилу генерала армії Ватутіна в Маріїнському парку, монітор “Железняков” по вул. Електриків, пам’ятник екіпажу бронепоїзда “Таращанець” в сквері між вулицями Заслонова та Ялтинською у Києві”, – сказано в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У повідомленні вказується, що ця постанова ініційована та розроблена Міністерством культури та інформаційної політики України; вона прийнята на вимогу Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” та “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії”.

“Триває звільнення українських міст та української культури від комуністичної, радянської та російсько-імперської нечисті. Місцева влада має остаточно очистити простір від маркерів антиукраїнської політики – демонтувати та перемістити пам’ятники”, – наголосив т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Читайте: У Мінкульті пояснили, чому в Києві не знесли пам’ятники Пушкіну і Щорсу

Фото: “Наш Київ”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона