Кабмін спростив отримання статусу Учасника бойових дій

image
23 Серпня 2023, 13:52
Поділитися:

23 серпня 2023 г. 13:44

Кабінет міністрів України (КМУ) вніс зміни до порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій (УБД) осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Наразі зменшена кількість документів, які треба подавати для отримання УБД.

Про цеKВ стало відомо з постанови №887, прийнятої на засіданні КМУ 22 серпня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно постанови, урядом зменшена кількість документів, які треба подавати для отримання УБД.

Від тепер треба надавати тільки одну довідку згідно прийнятого зразка про безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України.

Якщо відповідних документів немає, то особи, які отримали травми (поранення, контузії, каліцтва) мають надати заяви двох відків, що можуть це підтвердити, та відповідні медичні документи.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як інформувала KВ, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд першочергово займається створенням інфраструктури, завдяки якій ветерани отримуватимуть якісні та дієві послуги, центрів для розвитку професійних навичок і перекваліфікації ветеранів, і що держава стимулюватиме ветеранський бізнес. Крім цього – успішна реабілітація (створення мережі сучасних реабілітаційних центрів) та доступне житло (пільговий кредит під 7% для ветеранів війни та членів їхніх сімей). За словами Шмигаля, усе це разом з вшануванням подвигу військових (увічнення пам’яті загиблих воїнів) є наскрізною державною політикою. Президент Володимир Зеленський принагідно сказав, що від урядової активності “маємо побачити й оцінити результат” щонайшвидше.

Читайте: Шмигаль озвучив ключові напрямки нової ветеранської політики, Зеленський чекає результатів за лічені місяці

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона