Кабмін спробує створити резерв держслужбовців для роботи на територіях, які будуть деокуповані

image
23 Травня 2023, 18:30
Поділитися:

23 травня 2023 г. 18:26

Кабінет міністрів України (КМУ) згодився на ідею Мінреінтеграції щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України. Проект – експериментальний. Він стосуватиметься громадян України, які захочуть працювати в органах влади на деокупованих територіях.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення постійного представника уряду в парламенті Тараса Мельничука за підсумками засідання КМУ під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 23 травня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Погоджено пропозицію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Національного агентства з питань державної служби стосовно реалізації експериментального проекту щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України.

Затверджено Порядок реалізації експериментального проекту”, – сказано в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згаданим порядком, за словами Мельничука (сам документ на момент публікації новини на Урядовому порталі не оприлюднений), передбачено:

порядок і умови формування резерву;

критерії включення до резерву;

принципи роботи резерву;

процедуру добору осіб з резерву;

умови призначення осіб, зарахованих до резерву;

особливості професійного навчання осіб, включених до резерву;

алгоритм виключення з резерву.

“Установлено, що учасниками експериментального проекту є районні, обласні військові адміністрації, військові адміністрації населених пунктів, центральні органи виконавчої влади та їх територіальні органи, місцеві органи виконавчої влади, інші державні органи, які утворені або відновили роботу на деокупованих територіях України, представницькі органи корінних народів України, а також громадяни України, які виявили бажання працювати в органах державної влади на деокупованих територіях України”, – поінформував представник уряду.

Читайте: Кабмін затвердив План дій уряду на 2023 рік

Фото: Урядовий портал

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона