Кабмін передав “Укрнафті” активи, які належали російській “Татнафті”

image
18 Серпня 2023, 13:36
Поділитися:

18 серпня 2023 г. 13:25

Кабінет міністрів Дениса Шмигаля за пропозицією Національного агентства з питань виявлення активів (АРМА) та Міністерства енергетики передав “Укрнафті” близько 100 АЗС, нафтобази та низку транспортних засобів, які належать російській “Татнафті”.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби АРМА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“За пропозицією АРМА та Міненерго Уряд сьогодні прийняв рішення про передачу в управління державній компанії близько 100 АЗС, нафтобази та низку транспортних засобів, які належать російській “Татнафті”. Управителем арештованих активів, які знаходяться в Харківській та Полтавській областях, стала найбільша нафтогазовидобувна компанія України “Укрнафта””, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що пріоритетне завдання для управителя полягає у відновленні роботи автозаправних комплексів та забезпеченні доходів бюджету від їх комерційного використання.

“Скоординовані дії Національного агентства та Уряду вкотре довели свою ефективність. Відтепер більше ста АЗС забезпечуватимуть стабільність на енергетичному ринку та прибуток державному бюджету, а не російським бенефіціарам”, – зазначила голова АРМА Олена Дума.

Нагадаємо, за матеріалами розслідування Державного бюро розслідувань (ДБР) суд арештував та передав в управління АРМА 1,9 млрд грн з рахунків компанії-нерезидента ТОВ “Роял Пей Юроп”. Ця комерційна структура пов’язана із російським бізнесом, проти неї запроваджені санкції РНБО України.

Читайте: В управління АРМА передали 2 млрд гривень з рахунків компанії, пов’язаної з російським букмекером 1XBET

Фото: Укрінформ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона