Кабмін дозволив надавати пільгові кредити енергогенеруючим підприємствам на відновлення

image
18 Травня 2023, 17:46
Поділитися:

18 травня 2023 г. 17:34

Кабінет міністрів Дениса Шмигаля прийняв постанову, згідно якої кредити, за якими може бути надана державна підтримка будуть надаватися на відновлення, ремонт або заміну пошкодженої внаслідок бойових дій енергетичної інфраструктури теплових електростанцій та теплоелектроцентралей. Позики будуть надаватись терміном на 10 років для ремонту чи заміни енергетичної інфраструктури.

Про це KВ стало відомо з постанови Кабінету міністрів №489 “Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 р. № 28 і від 14 липня 2021 р. № 723” від 16 травня.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Внести до Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 р. № 28 “Про надання фінансової державної підтримки”, і Порядку надання державних гарантій на портфельній основі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 липня 2021 р. № 723 “Деякі питання надання державних гарантій на портфельній основі” зміни”, – йдеться в постанові.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно постанови, кредити, за якими може бути надана державна підтримка будуть надаватися на відновлення, ремонт або заміну пошкодженої внаслідок бойових

дій енергетичної інфраструктури теплових електростанцій та теплоелектроцентралей, необхідних для сталого проходження осінньо-зимового періоду 2023/24 року.

Кредити надаватимуться за умови забезпечення працездатності генеруючих потужностей до кінця осінньо-зимового періоду 2023/24 року згідно з графіками виконання ремонтів основного обладнання електростанцій та теплоелектроцентралей, затвердженими Міненерго.

Максимальна сума кредиту, яка може бути надана суб’єктам підприємництва повинна не перевищувати 3,6 млн гривень за 1 МВт встановленої потужності, але не більше ніж 90 відсотків вартості необхідного фінансування. Позики будуть надаватись терміном на 10 років для ремонту чи заміни енергетичної інфраструктури.

Нагадаємо, київрада внесла чергові зміни до програми підвищення енергоефективності та розвитку житлово-комунальної інфраструктури на 2021–2025 роки. Загальний кошторис даної програми було збільшено з 45 млрд гривень до 45,6 млрд гривень. Таке рішення було обґрунтовано тим, що керівництво міста збільшило максимальний розмір часткової компенсації вартості придбаних ОСББ та житловими кооперативами електрогенераторів та інверторів. Якщо раніше з міського бюджету могла виділятися допомога на закупівлю таких джерел електроенергії вартістю до 80 тис. гривень, то тепер – до 400 тис. гривень.

Читайте: У Києві почнуть компенсувати з бюджету закупівлі генераторів ціною до 400 тис гривень

Фото: Слово і діло

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона