Кабінети Захисту України та Нової української школи обладнають за рахунок співфінансування з державним бюджетом

Кабінети Захисту України та Нової української школи обладнають за рахунок співфінансування з державним бюджетом
30 Вересня 2024, 11:01
Поділитися:

Державний бюджет виділяє Борисполю субвенцію на обладнання кабінетів для викладання нового предмету Захист України та на мультимедійне обладнання кабінетів хімії, фізики, географії, для учнів 7-х класів, які навчаються за програмою Нової української школи. Але кошти виділяються за програмою співфінансування: 70% надає державний бюджет, а 30% має профінансувати місцевий бюджет. 

На обладнання кабінетів хімії, фізики і географії для учнів 7-х класів Нової української школи субвенція з державного бюджету складає 3 млн 297 тис. 972 грн. Частка місцевого бюджету становить 1 млн 413 тис. 418 грн. 

На забезпечення викладання навчального предмета «Захист України» державний бюджет виділяє 2 млн 800 тис. грн, а місто має додати 1 млн 200 тис. грн. Кошти, необхідні для співфінансування цих програм, були передбачені змінами до бюджету міста, які депутати затвердили під час вересневої сесії Бориспільської міської ради. 

Начальник управління освіти і науки Катерина Шабан прокоментувала «Вістям», що коштів, які місто закладає на мультимедійне обладнання завдяки субвенції по співфінансуванню, на всі сьомі класи не вистачить — у бориспільських школах їх багато. Тому кількість обладнання на кожну школу буде розраховуватися пропорційно кількості сьомих класів. Кожен заклад уже надав свої потреби, визначився, кабінети з яких предметів необхідно обладнувати. Зараз ця інформація опрацьовується.

Що стосується предмету «Захист України», то його осередок створюється в Бориспільськуому академічному ліцеї — це єдиний осередок в громаді, де навчатимуться всі діти 10-11 класів. БАЛ — новий навчальний заклад, тому приміщення, де проводитимуться заняття, ремонту не потребують. За рахунок коштів зі співфінансування купуватиметься обладнання для кабінетів. Діти вивчатимуть роботу з дронами, тактичну медицину, пневматичну стрільбу…

Потреби вже опрацьовані, проводиться закупівля деяких матеріалів, а на дороговартісне обладнання буде оголошений тендер.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама