Із українським Covid-сертифікатом у застосунку «Дія» можна подорожувати Європою – Мінцифри | Трибуна

image
21 Серпня 2021, 06:16
Поділитися:

Європейський Союз офіційно визнав, що українські Covid-сертифікати в застосунку «Дія» відповідають європейським. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

«Українці знову зможуть безпечно подорожувати без обмежень, які спричинила пандемія», – йдеться в повідомленні.

Представники Мінцифри, МОЗ та ЄС планують провести брифінг у п’ятницю, 19-го серпня. На ньому пообіцяли розповісти про проєкт, технічну частину, як це все працюватиме та коли українці зможуть подорожувати з сертифікатами в «Дії».

Covid-сертифікат — це документ у «Дії», який підтверджуватиме не лише повний курс вакцинації від коронавірусу, а й негативний результат ПЛР-тесту і те, що людина перехворіла ковідом у минулому. Він з’явиться поруч із іншими цифровими документами людини в застосунку.

Міністерство цифрової трансформації з 1 липня розпочало бета-тестування Covid-сертифікатів у мобільному додатку «Дія» для користувачів iPhone. Зареєструватися на нього могли ті, хто отримав два щеплення вакциною проти Covid-19. Вже 17 серпня Мінцифри запустило тестування і для користувачів Android.

Окрім самого Covid-сертифікату, українці після отримання двох доз вакцини також можуть отримати за потреби і міжнародне свідоцтво про вакцинацію, яке міститиме інформацію лише про щеплення. Його можна показати під час перетину кордону.

ФОТО – РБК-Україна

Читайте також:

COVID-19: у Броварській громаді розпочали вакцинацію дітей від 12 років

COVID-19: Шкарлет розповів, які класи навчатимуться навіть за найгіршого сценарію

Уряд продовжив адаптивний карантин до 1 жовтня. ВІДЕО

Covid-19: що очікує на учнів та педагогів із початком нового навчального року

Джерело: Трибуна – Бровари