Із травня «Вторма» вивозитиме макулатуру, пластик та скло платно

image
26 Квітня 2019, 23:02
Поділитися:

Броварська компанія у сфері вторинної переробки відходів «Вторма» змінює умови надання послуг щодо роздільного збору сміття у Броварах. Тепер послуга буде надаватися на платній основі для ОСББ та інших неприбуткових організацій. Раніше обслуговування і вивезення макулатури, пластику та скла відбувалося за рахунок компанії, – про це повідомила «Вторма» на своєму офіційному сайті.

«Починаючи з 15 травня 2019 року послуга «Роздільний збір» буде надаватись на платній основі. Вартість послуги становить – 500 грн. за вивезення 1 сітки. Окрім цього, користувач послуги може придбати у власність контейнер для роздільного збору (5 м3). Вартість становить 10 000 грн. за 1 одиницю. В іншому випадку ми вимушені припинити співробітництво з існуючими користувачами послуги та вивезти надане в оренду обладнання (контейнери для роздільного збору вторинної сировини) з прибудинкової території. Для нашої компанії – це зважений крок, яким би незрозумілим він не був для користувачів», – зазначено в повідомлені на офіційному сайті «Вторма».

Як пояснюється в оголошені, зміни умов цієї послуги для броварчан пов’язані з наступними факторами, які вимагають додаткові витрати для підприємства:

загальним зростанням цін на паливно-мастильні матеріали, енергетичні носії;
зростанням тарифів на збір та вивезення ТПВ для підприємств;
відсутністю механізму надання дотацій від місцевої влади на збирання і транспортування відходів, що можуть бути переробленими;
збільшенням у вмісті контейнерів для роздільного збору «безкоштовних» побутових відходів споживачів, які потребують остаточної утилізації на сміттєзвалищі чи сміттєспалювальному заводі (до 40% відходів або полімерної сировини, яка в Україні не переробляється);
стрімкого зниження вартості вторинної сировини на внутрішньому ринку, тощо.

За додатковою інформацією компанія «Вторма» просить звертатися за телефоном:  (067 ) 410-11-19

Джерело: Трибуна Бровари