Із понеділка Київ знову перейде до помаранчевої зони карантину | Трибуна

image
13 Жовтня 2020, 06:01
Поділитися:

Післязавтра, 12 жовтня, столиця повертається до помаранчевої карантинної зони. Останніми тижнями в Києві діяв «жовтий» режим. Тим часом Бровари і Броварський район залишаються у жовтій зоні. Такі оновлення вчора опублікував Кабмін.

Як зазначено в повідомленні уряду, помаранчева зона, окрім Києва, встановлена також у Бориспільському і Києво-Святошинському районах. Зазначимо, кілька тижнів тому столиця перебувала в помаранчевій зоні, після чого режим був послаблений до жовтого.

Читайте також: У Броварах посилили карантин: нові обмеження діятимуть до 31 жовтня

На решті територій неподалік від Броварщини – переважно жовта зона. А саме – у Вишгородському, Баришівському районах, місті Бориспіль на Київщині; у Бобровицькому, Козелецькому, Ніжинському районах на Чернігівщині. Місто Ніжин і Носівський район – «помаранчеві».

Кольори зон регіонів Броварщини і навколо

Згідно з рішенням уряду, Бровари і Броварський район лишаються у жовтій зоні. Нагадаємо, наш регіон перейшов від зеленої до жовтої зони ще 24 серпня. Приблизно відтоді почала погіршуватися ситуація і в деяких сусідніх із Броварщиною землях.

Які обмеження

Зазначимо, жовта зона встановлюється, якщо 5 днів поспіль змінюються показники захворювань. При цьому завантаженість лікарняних ліжок на рівні від 5 % до 50 %. У зоні діють обмеження:

відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово;на вході до закладів чи заходів потрібно розмістити інформацію про можливу кількість відвідувачів; контроль має здійснювати власник приміщення або організатор події;перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах;проведення масових заходів: не більше 1 людини на 5 квадратних метрів;кінотеатри із заповненістю на 50 %;перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць;відвідування закладів дошкільної, шкільної, позашкільної та спеціалізованої освіти, якщо на самоізоляції понад 50 % дітей та персоналу закладу.

Помаранчева зона встановлюється у випадку завантаження ліжок лікарень від 50 % до 75 %. У зоні діють обмеження:

наведені вище для жовтої зони;діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час;планові госпіталізації в лікарнях;спортзали, фітнесцентри, заклади культури;приймання нових змін у дитячі табори;обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 кв. м. та не більше 100 людей.

Зауважимо, Кабмін оновлює колір зон щочетверга-щоп’ятниці. Зміни набувають сили з наступного понеділка. Колір зони визначається за кількома карантинними показниками. Чим «червоніша» зона, тим жорсткіші обмеження запроваджуються в регіоні.

Читайте також

На зупинках електричок Київ – Ніжин відновлюють посадку пасажирівПомерла вчителька 10-ої школиЯкщо від COVID-19 помре школяр, директор може сісти за ґрати – МОН

Джерело: Трибуна – Бровари