Із початку року в Броварах випало з вікон троє дітей – правоохоронці

image
13 Серпня 2019, 11:26
Поділитися:

Правоохоронці Броващини закликають батьків бути пильними і не залишати дітей без нагляду.

Після аномальної прохолоди з грозами та буревіями, в Україну знову прийшла спека. Відтак українці залишають вікна «на провітрювання» або ж взагалі відчиненими. Власне, відчинені вікна і стають причиною нещасних випадків – випадіння дітей, адже батьки сподіваються, що їхня малеча не дістане до підвіконня.  

За інформацією броварських правоохоронців, із початку року в Броварах із вікон житлових будинків випало троє дітей. Так, на початку лютого з вікна 2-го поверху недобудови випав 7-літній хлопчик, який бавився на  будівельному майданчику.

У червні з 2-го поверху випала річна дитина. Про цей інцидент правоохоронці деталей не повідомляють, лише зазначають, що малюк живий, отримав травми різного ступеня тяжкості. А в середині червня, під час спортивно-сімейного заходу «Велодень-2019», на очах медиків випав із 2-го поверху на бульв. Незалежності, 12-А дворічний хлопчик. Дитину з політравмою доправили до реанімаційного відділення броварської лікарні. Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 166 ККУ (Злісне невиконання батьками, опікунами чи піклувальниками встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування, що спричинило тяжкі наслідки), що карається обмеженням волі на строк від 2-х до 5-ти років або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, 1 травня минулого року на вул. Олімпійській, 10 із вікна кухні на 7 поверсі випав дворічний малюк. Медики «екстреної» констатували смерть хлопчика. А через три дні з другого поверху по вулиці Аркадія Голуба випав 8-річний хлопчик. Дитину шпиталізували із діагнозом «політравма». Наприкінці липня сталася ще одна надзвичайна пригода: з 3-го поверху багатоповерхівки, що на вул. Короленка, випав 7-річний  хлопчик. Дитина отримала черепно-мозкову травму та перелом ноги.

10-11 серпня 2019 р. працівники броварської ювенальної превенції разом із дільничними офіцерами провели інформаційну акцію: «Батьки, будьте уважні до своїх дітей – закривайте вікна!». На центральних вулицях міста, парках, дитячих майданчиках, зупинках громадського транспорту поліціянти розповсюджували листівки з написом «Батьки, закривайте вікна!».

Головне фото – тематичне з Інтернету

Джерело: Трибуна Бровари