Із початку 2020 року переказати кошти стане простіше – НБУ

image
12 Листопада 2019, 11:31
Поділитися:

Заповнювати папери на переказ коштів стане простіше. Нацбанк спростив вимоги до внесення інформації у реквізити документів, повідомляє пресслужба регулятора.

Як зазначено в оголошенні НБУ, з документів буде виключено реквізит «Код банку», оскільки міжнародний номер банківського рахунка IBAN вже містить у собі цю інформацію. Такі зміни правління Нацбанку запровадило постановою від 6 листопада.

Це дозволить уникнути дублювання реквізитів, ідеться в повідомленні регулятора. Таким чином буде виконана вимога постанови правління НБУ від 28 грудня 2018 року № 162 щодо запровадження в Україні міжнародного номера банківського рахунку IBAN.

Раніше пресцентр Національного банку повідомляв, що всі банки України повністю завершили перехід на міжнародний стандарт номера банківського рахунка IBAN для зручної ідентифікації рахунків і здійснення розрахунків між ними.

IBAN (International Bank Account Number) – міжнародний номер банківського рахунка. Кожна держава самостійно встановлює структуру номера рахунка IBAN згідно з вимогами стандарту ISO 13616. Для України IBAN складається із 29 літерно-цифрових символів: коду країни, контрольного розряду, коду банку та номера рахунка. У результаті запровадження IBAN за першими двома літерами одразу можна розпізнати країну учасника розрахунку (UA – Україна), а за допомогою контрольного розряду – забезпечити уніфіковану перевірку рахунка клієнта на його коректність.

Відтепер номери рахунків клієнтів банків в Україні міститимуть 29 символів та відповідатимуть вимогам стандарту IBAN, який використовується у Європі, зазначають в НБУ. Завдяки скороченню кількості реквізитів використання цього міжнародного стандарту робить комфортнішим оформлення розрахункових документів.

Читайте також:

Ліміт на придбання валюти скасували – НБУ
У наземному транспорті Києва можна буде розрахуватися банківською карткою – КМДА

Джерело: Трибуна Бровари