Із нового року вартість «Пакунка малюка» зросла: що змінилося | Трибуна

Із нового року вартість «Пакунка малюка» зросла: що змінилося | Трибуна
8 Березня 2024, 20:31
Поділитися:

Кожна родина, в якій з’явиться малюк, має можливість отримати від держави унікальний Пакунок малюка. Цей набір містить понад 90 товарів та засобів, необхідних для догляду за малям у перші місяці: підгузки, пелюшки, ковдри, матрац, рушники, засоби для гігієни, іграшки та багато іншого. Як отримати Пакунок малюка та як змінився розмір допомоги у 2024 – розповідає «Трибуна-Бровари» із посиланням на Факти ICTV.

Пакунок малюка 2024: хто може отримати

На сайті Урядового порталу вказано, що вартість закупівлі цього комплекту для держави становить 6 778 грн, але для батьків придбання всього набору окремо обійдеться набагато дорожче.

Отримати Пакунок малюка можуть не лише біологічні батьки новонародженої дитини, але і прийомні, усиновлювачі, батьки-вихователі, опікуни та патронатні вихователі. Цю можливість можна використати безпосередньо в пологовому будинку після народження дитини.

Якщо на момент народження дитини бебі-бокса немає в пологовому будинку, заява може бути подана до органів соціального захисту населення або Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) за місцем проживання протягом 30 календарних днів із дня народження малятка.

Якщо дитина не народилася в пологовому будинку, заява про отримання Пакунка малюка, свідоцтво про народження та документ, який підтверджує факт народження, повинні бути подані.

Цей документ надається медичним закладом, що проводив огляд матері та дитини, або медичною консультативною комісією у випадку, якщо огляду не було.

Пакунок малюка – розмір у 2024 році

Виплати пов’язані з народженням чи усиновленням дитини у 2024 році становлять 41 280 грн. Цей фінансовий допоміжний пакет не залежить від кількості новонароджених у родині. Батькам надається перший внесок у розмірі 10 320 грн, а решта суми виплачується рівними частинами (по 860 грн) впродовж наступних 36 місяців.

Розмір допомоги не змінюється, оскільки він встановлений законом і не залежить від прожиткового мінімуму.

Замість Пакунка малюка можна отримати грошову компенсацію його вартості. У 2024 році розмір грошової компенсації на одну дитину становить 7 689 грн.

ФОТО – Дзеркало тижня

Читайте також:

Як отримати свідоцтво про народження дитини в 2024 році: куди звертатися та які документи необхідні

Дитина війни: як отримати статус дітей, які постраждали через воєнні дії

Оформлення закордонного паспорта дитині: з’явилася ще одна послуга

Допомога при народженні дитини: які документи потрібно подати

Джерело: Трибуна – Бровари