Із 1 жовтня в Україні зросла мінімальна заробітна плата до 6700 грн

image
20 Жовтня 2022, 18:06
Поділитися:

Від 1 жовтня 2022 року в Україні зросла мінімальна заробітна плата і тепер становить 6700 грн. Вказане збільшення передбачено Законом України «Про Державний бюджет України на 2022 рік». Про це повідомили в Головне управління ДПС у Київській області.

Підвищення мінімальної заробітної плати вплинуло на збільшення мінімального розміру ЄВ із заробітної плати працівників та з доходів самозайнятих осіб.

Відтак, із 1 жовтня 2022 року мінімальний страховий внесок становить 1474 грн, адже розмір ЄВ (22%) розраховується від мінімальної заробітної плати. Якщо до 1 жовтня 2022 року мінімальна зарплата була 6500 грн, то ЄВ складав 1430 грн.

В управлінні наголосили, що зростання розміру мінімальної заробітної плати з 1 жовтня не змінює ставки єдиного податку для платників І та ІІ груп.

Так, ставки єдиного податку для І групи встановлюються у відсотках до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Для ІІ групи у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, а ІІІ групи у відсотках до доходу (відсоткові ставки).

Фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними, міськими радами для ФОП, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:

– для І групи платників єдиного податку не більше 10% розміру прожиткового мінімуму;

– для ІІ групи платників єдиного податку не більше 20% розміру мінімальної заробітної плати.

 

Джерело: Київська обласна військова адміністрація