Із 1-го квітня встановлюється весняно-літня нерестова заборона на вилов риби та раків. КАРТА | Трибуна

image
16 Березня 2021, 11:10
Поділитися:

Від 1-го квітня в столиці та на Київщині встановлюють весняно-літню нерестову заборону на вилов риби. На Броварщині до зони обмежень увійдуть акваторії річок Десна, Любич і Трубіж, а також озера та ставки. Про це йдеться на офіційному сайті Управління Державного агентства рибного господарства у м. Києві та Київській області.

Весняно-літню заборону на вилов водних біоресурсів у нерестовищах встановлюють для охорони та збереження у належному стані середовища існування, шляхів міграції та місць природного відтворення риби. Діє вона в рибогосподарських водних об’єктах на території відання Київського рибоохоронного патруля.

Нерест – це головний та найважливіший період у риби. Від того, наскільки успішно та вдало він пройде – залежать майбутні запаси водних біоресурсів.

У 2021 році терміни заборони промислового, любительського та спортивного рибальства такі:

у всіх водосховищах і озерах із затоками, протоками, включаючи зону підтоплення – з 1 квітня по 9 червня (включно);
у всіх річках та їхніх кореневих водах – з 1 квітня по 20 травня (включно);
у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та ін. водних об’єктах – з 1 квітня по 29 червня (включно);
відповідно до наказу Київського рибоохоронного патруля від 25.11.2020 № НОД-497/2 «Про встановлення заборони на лов річкових раків» заборонено добувати раків із 10 грудня 2020 року по 15 червня 2021 року.

У цей період заборонено:
пересування плавзасобів (човнів);
промислове рибальство;
проведення змагань зі спортивного рибальства;
здійснення підводного полювання;
організація днопоглиблювальних, вибухових і інших видів робіт;
добування будівельних матеріалів у місцях масового нересту водних біоресурсів.

Із картою нерестовищ, де заборонено рибалити, а також із переліком місць, визначених для любительського та спортивного рибальства в період весняно-літньої заборони, можна ознайомитися ТУТ.

Дозволене любительське та спортивне рибальство до 3 кг риби на одну особу однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега в дозволених місцях і на інших водоймах в адміністративних межах населених пунктів Броварщини: Погреби (р. Десна), Зазим’я (р. Десна), Пухівка (р. Десна), Рожни (р. Десна), Літки (р. Десна), Соболівка (р. Любич), Літочки (р. Любич), Заворичі (р. Трубіж), Мокрець (р. Трубіж), Русанів (р. Трубіж), Баришівка (р. Трубіж), Селище (р. Трубіж), Борщів (р. Трубіж).

Також цей дозвіл з обмеженнями діє і на внутрішні водойми – озера та ставки.

рибалка, риболовство

«Просимо небайдужих громадян, рибалок, активістів, громадських інспекторів рибоохорони та інших організацій долучатися до охорони водних біоресурсів та допомагати в спільній справі задля збереження та відтворення водних біоресурсів на Київщині», – закликав начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Київський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

Про випадки виловлювання риби на нерестовищах або про інші порушення правил рибальства працівники управління Державного агентства рибного господарства у м. Києві та Київській області просять невідкладно повідомляти на «гарячу лінію»: (099) 341-73-18.

Фото – Андрій Захарченко

Читайте також

Рибалки зловили червонокнижних йоржів – тепер заплатять штраф і компенсацію

У Зазим’ї рибалка знайшов гранату

Ловив сіткою рибу: біля Погребів у затоці Десни впіймали браконьєра

На Десні біля Погребів упіймали браконьєра з раками

Джерело: Трибуна – Бровари